SON DAKİKA
Hava Durumu

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı TDT Genel Sekreteri ile bir araya geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri, üye devletlerin büyükelçi ve temsilcileriyle görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2023 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2023 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı TDT Genel Sekreteri ile bir araya geldi

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay, 3 Ekim 2009'da imzalanan Nahçıvan Anlaşması'yla kurulan TDT Genel Sekreteri Büyükelçi Kubaniçbek Ömüraliyev, teşkilata üye devletlerin büyükelçi ve temsilcileri ile bir araya geldi. Oktay, 3 Ekim'in Türk Dünyası İşbirliği Günü olduğunu anımsatarak, "Dünyanın ekonomi merkezlerinin değiştiği ve coğrafyamızın öneminin arttığı günümüzde, Türk dünyası olarak artık aramızdaki bağları güçlendirecek daha sağlam adımlar atıyoruz" ifadelerini kullandı.

KKTC'NİN TÜRK DÜNYASINDAKİ YERİ

Semerkant zirvesinde KKTC'nin teşkilata gözlemci üye olduğunu hatıralatan Oktay, Kıbrıs Türkleri'nin, Türk dünyasının ayrılmaz bir parçası olduğunu ve KKTC'nin, TDT'nin tüm faaliyetlerine layıkıyla katılımını yürekten desteklediklerini vurguladı.

Resim

6 ŞUBAT DEPREMİ

Oktay, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrası TDT üyesi devletlerin desteğinin ve dayanışmasının, Türk halkının hafızasına kazandığını kaydetti. TDT çatısı altında toplanan kurum ve kuruluşların faaliyetlerinin, Türk dünyasındaki işbirliğin gellişmesi için kritik önemde olduğunu dile getiren Oktay, "Türk bütünleşmesi yolunda attığımız adımlar tarihi önemdedir, ancak bununla yetinemeyiz. Zira çok daha fazlasını yapmaya fırsatlar ve potansiyeller açık" dedi.

TÜRKİYE DİĞER TÜRK DEVLETLERİNİN YANINDA

Oktay öte yandan TDT sekretaryasına ev sahipliği yapan Türkiye'nin, teşkilatın başarısı için tüm kurum ve kuruluşlarıyla çaba sarf etmeyi sürdüreceğini kaydetti. Türkiye'nin, diğer Türk devletlerinin yanında yer almaya devam edeceğini vurguladı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.