SON DAKİKA
Hava Durumu

Taşkent Uluslararası Havalimanı'nda bir ilk

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'teki Uluslararası Havalimanı'nda ilk kez mescit açıldığı duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2017 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2017 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Taşkent Uluslararası Havalimanı'nda bir ilk

Özbekistan'da devletin dini özgürlükler politikasındaki değişim devam ediyor. Özbekistan'ın başkenti Taşkent'teki Uluslararası Havalimanı'nda ilk kez mescit açıldığı duyuruldu.

Duyuruyu Özbekistan'ın devlet kurumu olan "Üzbekistan Havo Yulları" (Özbekistan Hava Yolları) yetkilileri yaptı. Mescit geçtiğimiz pazar günü 12 Kasım'da halka açıldı. Mescitin B8 terminalinin giden yolcular salonunda bulunduğu belirtildi.

Özbekistan'da kurucu Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un ölümünden sonra dini konularda ülke yönetiminin yaklaşımında büyük bir değişim yaşandı. Yeni Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev geçtiğimiz Ramazan ayında ülkenin önde gelen din adamları ve imamlarla iftar yemeğinde toplandı. Ardından kara listeye alınan binlerce Özbek dindar yeniden sosyal hayata sokulma programları ile beraber listelerden çıkartıldı. Geçtiğimiz haftalarda ise 2005 sonrasında ilk kez ezan hoparlörden okundu. Bu gelişmeler ile beraber uzmanlar Özbekistan'da dini konularda yaşanan travmaların azaltılabileceği ve bu şekilde DAEŞ ve El Kaide'ye katılan insanların motivasyonlarından biri olan dini baskıların önünün alınacağı ifade ediliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.