SON DAKİKA
Hava Durumu

Saraybosna'da Türk Filmleri Haftası heyecanı devam ediyor

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği ve Novi Grad Belediyesi işbirliğinde Saraybosna'da başlayan 10. Türk Filmleri Haftası devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2023 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2023 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Saraybosna'da Türk Filmleri Haftası heyecanı devam ediyor

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Türk Filmleri Haftası'nın açılışı 3 Mayıs'ta yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü ile Novi Grad Belediyesinin düzenlediği etkinliğe çok sayıda katılım oldu. Novi Grad Belediyesi'nin sinema salonunda gerçekleşen 10. Türk Filmleri Haftası'nda ilk olarak başrolünü Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat'ın paylaştığı Zonguldak'ta yaşayan genç şairler Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu'nun hikayesinin anlatıldığı ve yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı 2013 yapımı "Kelebeğin Rüyası" filmi gösterildi.

resim

ETKİNLİK 10 MAYIS'A KADAR SÜRECEK

Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Müdürü Mehmet Akif Yaman, "Türkiye Günleri" programıyla hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik çok sayıda etkinlik yapıldığını söyledi. 10. Türk Filmleri Haftası kapsamında 10 Mayıs'a kadar 7 film perdesini aralayacak. 

SARAYBOSNA'DA TÜRK FİLM HAFTASI DEVAM EDİYOR

Saraybosna'daki film festivali Novi Grad Belediyesi'nin sinema salonunda yoğun katılımla devam ediyor. Seyircilerin ücretsiz olarak giriş yaptığı film festivalinde, "Can Dostlar", "Buğday Tanesi", "Akif" gibi filmler gösterildi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.