SON DAKİKA
Hava Durumu

Rafis Kaşapov, sürgündeki Tataristan hükumetinin Başbakanı oldu

Sürgündeki Tataristan hükumeti, ilk toplantısını gerçekleşti. Toplantıda Rafis Kaşapov, sürgündeki Tataristan hükumetinin başbakanı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2023 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2023 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rafis Kaşapov, sürgündeki Tataristan hükumetinin Başbakanı oldu

Sürgündeki Tataristan hükumetinin ilk toplantısı, 6 Şubat 2023’te gerçekleşti. Sürgündeki Tataristan’ın mevcut Başbakanı Vil Sultanoviç Mirzoyanov istifa etti ve Rafis Kaşapov’u aday gösterdi. Toplantıya katılan tüm katılımcılar oybirliği ile Rafis Kaşapov'u 5 Şubat 2027 tarihine kadar 4 yıllık süreyle sürgündeki Tataristan hükumetinin Başbakanı olarak seçti.

RAFİS KAŞAPOV, SÜRGÜNDEKİ TATARİSTAN HÜKUMETİNİN YENİ BAŞBAKANI

Toplantının ardından Rafis Kaşapov görevine başladı. Kaşapov, hem kendisinin hem de toplantının diğer tüm katılımcılarının talebi üzerine, Vil Sultanoviç Mirzoyanov'un, sürgündeki Tataristan hükumetinin fahri danışmanı olmaya devam etmesi kararını aldı. ,

Toplantının açılış konuşmasını Tataristan'ın sürgündeki Başbakanı Rafis Kaşapov yaptı. Kaşapov, "Şimdi asıl görevimiz, bizi Tataristan'daki Moskova rejimini değiştirmeye yaklaştırabilecek tüm alanlarda ve yönlerde tam teşekküllü çalışmalar için sürgünde tam teşekküllü bir geçiş hükumeti oluşturmaktır. Tataristan'daki Kremlin gücü çökene kadar yeni gerçekliklerde ve yeni koşullarda çalışmaya tamamen hazır olmaktır" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.