SON DAKİKA
Hava Durumu

Orta Asya-Avrupa Birliği Zirvesi Özbekistan'da yapılacak

Orta Asya Avrupa Birliği Zirvesi'nin gelecek yıl Özbekistan'da düzenlenmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2023 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2023 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Orta Asya-Avrupa Birliği Zirvesi Özbekistan'da yapılacak

Orta Asya Avrupa Birliği Zirvesi'nin gelecek yıl Özbekistan'da düzenlenmesi bekleniyor. Özbekistan haber ajansı Dunyo'nın bugün aktardığı habere göre, 22 Eylül 2023'te Belçika'nın Bruges kentindeki College of Europe'da, Orta Asya ülkelerinin büyükelçilerinin, Avrupa Diplomasi Akademisi'nin rektörü, Avrupa Birliği Dışişleri Yüksek Temsilcisi ve eski Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile bir araya geldiği bildirildi.

ORTA ASYA-AVRUPA BİRLİĞİ ZİRVESİ 2024'TE ÖZBEKİSTAN'DA

Avrupa Diplomasi Akademisi tarafından farklı ülkelerden diplomatlarla yapılan görüşmede, Orta Asya ülkeleri ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik girişimlerin ele alındığı belirtildi. Toplantıda Mogherini, Orta Asya-Avrupa Birliği Zirvesi'nin 2024'te Özbekistan'da yapılmasının beklendiğini kaydetti.

"İKİLİ İLİŞKİLER GİDEREK GENİŞLİYOR"

Mogherini ayrıca, "İkili ilişkiler giderek genişliyor, devlet liderleri arasında çok taraflı toplantılar yapılıyor. Gelecek yıl Orta Asya-Avrupa Birliği Zirvesi'nin Özbekistan'da yapılması bekleniyor. Orta Asya ülkeleri ile Avrupa Birliği'nin ticaret ve ekonomi, sürdürülebilir kalkınma, güvenlik ve çevre, reformların uygulanması, insan haklarının güçlendirilmesi masada olacak" ifadelerini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.