SON DAKİKA
Hava Durumu

Malatya'da 4 Azerbaycan Türkü öğrenci enkaz altında!

Malatya'da enkaz altında kalan 4 Azerbaycan Türkü öğrenci Samir Guliyev, Şahin Verdiyev, Hümam İsmayilli ve Gündüz Nazarzade'yi arama çalışmaları sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2023 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2023 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Malatya'da 4 Azerbaycan Türkü öğrenci enkaz altında!

Azerbaycan Türkü İnönü Üniversitesi öğrencileri Samir Guliyev, Şahin Verdiyev, Hümam İsmayilli ve Gündüz Nazarzade'nin Malatya'da yaşanan depremin ardından enkaz altında kaldı.

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği Basın Sekreteri Aygün Gocayeva, konuya ilişkin açıklamada bulundu. Gocayeva, öğrenciler hakkında yeni bir gelişmenin olmadığını kaydetti. Büyükelçilik Basın Sekreteri, "Öğrencilerin aileleri bizimle iletişime geçiyor. Maalesef henüz bir bilgi yok. Arama sürüyor. Türk devlet yetkilileri tarafından herhangi bir bilgi verilmedi. Aramaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bölgede çalışan arama kurtarma ekibi çalışanlarının birinden alınan bilgiye göre, enkaz altında 5 Azerbaycan Türkü öğrenci bulunurken; biri kendi çabaları sonucunda enkazdan kurtuldu. Diğer dört kişinin ise arama kurtarma çalışması sürüyor.

DEPREMDE CAN KAYBI ARTMAYA DEVAM EDİYOR!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 7 bin 108 kişinin hayatını kaybettiğini ve 40 bin 910 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.