Kuzey Makedonya’da millî kimliğin ve misafirperverliğin sembollerinden olan Türk çayı, Geleneksel Çay Festivali’nde tanıtıldı.
Haber Giriş Tarihi: 19.11.2024 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2024 00:35
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk çayı, 17 Kasım 2024 tarihinde Üsküp Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Müdürü Arif Konak’ın ev sahipliğinde Kuzey Makedonya’da tanıtıldı. Bir alışveriş merkezinde gerçekleşen festivale, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy ile eşi Şeyma Nur Ulusoy, ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti kurumlarının temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.
Birçok ülkenin çaylarını tanıttığı festivalde en büyük ilgiyi Türk çayı gördü. Üsküp YEE görevlileri, ziyaretçilere Türk çayının yanında simit de ikram ederek; Türkiye'nin kültürünü tanıttı.
KİMLİK, MİSAFİRPERVERLİK VE SOSYAL ETKİLEŞİMİN SEMBOLÜ OLAN ÇAY KÜLTÜRÜ
Çay kültürü, Türk kültüründe misafirperverliği gösteren, sosyal bağlar kuran ve sürdüren ve toplulukların yaşamlarındaki önemli anları kutlamak için kullanılan sosyal bir sosyal uygulama olarak aktarılmaktadır. Çay kültürü, toplumun tüm katmanları için günlük yaşamın önemli bir parçasıdır ve güçlü bir kültürel kimlik duygusu sağlar.
Taşıyıcıları arasında çay çiftçileri ve hasatçıları, çayhane sahipleri, çay üreticileri ve ilgili aletleri, eşyaları ve tatlıları yapan zanaatkârlar yer alır. Türk kültüründe çay; günün her saatinde tüketilmekle birlikte yanında simit, tatlılar ve kuru yemişler yenir.
Çay kültürü Azerbaycan ve Türkiye tarafından hazırlanan ortak dosyayla 2022 yılında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Temsilî Listesi’ne kaydedilmiştir.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kuzey Makedonya'da Türk çayına büyük ilgi
Kuzey Makedonya’da millî kimliğin ve misafirperverliğin sembollerinden olan Türk çayı, Geleneksel Çay Festivali’nde tanıtıldı.
Türk çayı, 17 Kasım 2024 tarihinde Üsküp Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Müdürü Arif Konak’ın ev sahipliğinde Kuzey Makedonya’da tanıtıldı. Bir alışveriş merkezinde gerçekleşen festivale, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy ile eşi Şeyma Nur Ulusoy, ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti kurumlarının temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.
Birçok ülkenin çaylarını tanıttığı festivalde en büyük ilgiyi Türk çayı gördü. Üsküp YEE görevlileri, ziyaretçilere Türk çayının yanında simit de ikram ederek; Türkiye'nin kültürünü tanıttı.
KİMLİK, MİSAFİRPERVERLİK VE SOSYAL ETKİLEŞİMİN SEMBOLÜ OLAN ÇAY KÜLTÜRÜ
Çay kültürü, Türk kültüründe misafirperverliği gösteren, sosyal bağlar kuran ve sürdüren ve toplulukların yaşamlarındaki önemli anları kutlamak için kullanılan sosyal bir sosyal uygulama olarak aktarılmaktadır. Çay kültürü, toplumun tüm katmanları için günlük yaşamın önemli bir parçasıdır ve güçlü bir kültürel kimlik duygusu sağlar.
Taşıyıcıları arasında çay çiftçileri ve hasatçıları, çayhane sahipleri, çay üreticileri ve ilgili aletleri, eşyaları ve tatlıları yapan zanaatkârlar yer alır. Türk kültüründe çay; günün her saatinde tüketilmekle birlikte yanında simit, tatlılar ve kuru yemişler yenir.
Çay kültürü Azerbaycan ve Türkiye tarafından hazırlanan ortak dosyayla 2022 yılında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Temsilî Listesi’ne kaydedilmiştir.
Son Haberler