SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan Türkiye'den Akıncı SİHA satın aldı

Kırgızistan, Bayraktar TB2, Aksungur ve Akıncı SİHA'lar satın aldığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2023 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2023 21:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan Türkiye'den Akıncı SİHA satın aldı

Türkiye'nin savunma sanayisi birçok ülke tarafıdan takdir toplayarak, ilgiyle karşılanıyor. Türk hava savunma aracı BAYKAR Teknoloji'nin modelleri başta Ukrayna olmak üzere Türk dünyası ülkelerine de tedarik ediliyor. İnsansız Hava Aracı (İHA) ve Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) her geçen gün rağbet görüyor. 

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi Başkanı Dayırbek Orunbekov, Türkiye'den ANKA SİHA satın aldıklarını duyurdu. Orunbekov yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar ‘Bayraktar’, ‘Aksungur’, ‘Akıncı’, ‘Anka’ gibi modern askeri teçhizatlar satın alındı, bir kısmı Kırgızistan’a geldi” ifadelerini kullandı. 

KIRGIZİSTAN, TÜRKİYE'DEN AKINCI SİHA TEDARİK ETTİ

Kırgızistan, Bayraktar TB2, Akıncı ve Aksungur SİHA tedariklerinden sonra ANKA SİHA'yı envanterine ekledi. Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi Başkanı Dayırbek Orunbekov, devlet memurlarının geçen yılın sonunda verilen primlerin devletin güvenliği için geçici askıya alındığını kaydetti. Orunbekov, Eylül 2022'de Tacikistan ile yaşanan silahlı sınır çatışmasından sonra devletin güvenliğine daha da önem verdiklerini vurgulayarak, “Devlet memurlarına verilen prim, devletimizin güvenliğini güçlendirmeye katkı sağlamaktadır. Bugüne kadar ‘Bayraktar’, ‘Aksungur’, ‘Akıncı’, ‘Anka’ gibi modern askeri teçhizatlar satın alındı, bir kısmı Kırgızistan’a geldi” açıklamasında bulundu. 

Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşiyev, Eylül 2021'de Türkiye'de Kırgızistan için Bayraktar SİHA yapılmış ve aynı sene aralık ayında SİHA'lar teslim edilmişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.