SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan hayvan ihracatına yasak getirdi

Kırgızistan, büyük ve küçükbaş hayvan ihracatını geçici olarak yasakladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan hayvan ihracatına yasak getirdi

Kırgızistan büyük ve küçükbaş hayvan ihracatına geçici olarak yasak getirdi. Kırgızistan Su Kaynakları, Tarım ve İşleme Endüstrisi Bakanlığı konuya ilişkin 6 Eylül 2024 tarihinde açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, büyük ve küçükbaş hayvan ve atların üçüncü ülkelere ihracatına ilişkin kayıt ve izinlerin verilmesinin geçici olarak askıya alındığı belirtildi.

Bakanlık yaptığı açıklamasında, “Bu önlem, ülkedeki çiftlik hayvanlarının sayısının doğru bir şekilde muhasebeleştirilmesini sağlamanın yanı sıra veterinerlik ve sağlık standartlarına uyum üzerindeki kontrolü artırmayı amaçlıyor. Bu, yerli ve yabancı ortaklarımıza sunduğumuz hizmetlerin kalitesini artıracaktır.” ifadelerine yer verdi.

İHRACAT YASAĞI NE KADAR SÜRECEK?

İhracat yasağının 15-20 gün sürmesi bekleniyor. Bu sürenin ardından ihracat izin süreci devam edecek. Bu dönemde yapılan tüm başvurular, envanter çalışmalarının tamamlanmasının hemen ardından öncelikli olarak işleme alınacak. Kayıtların yeniden başlaması ve izinlerin verilmesi kararı Bakanlık tarafından ayrıca duyurulacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.