SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırgızistan, bürokratlarını yalan makinesi testiyle seçmeyi planlıyor

Kırgız Cumhuriyeti Devlet Kamu Hizmeti ve Yerel Özyönetim Dairesi Müdürü Kudaybergen Bazarbayev, kamu hizmetinde çalışacak adayların alımlarında yalan makinesiyle test etme uygulaması için düzenlemelerin hazırlandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2023 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2023 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırgızistan, bürokratlarını yalan makinesi testiyle seçmeyi planlıyor

Kırgızistan'da devlet ve belediye memurluğu alımlarında adayların yalan makinesiyle test edilmesi planlanıyor.

"YALAN MAKİNESİ, YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE KULLANILACAK"

Kırgız ulusal haber ajansı Kabarda 22 Aralık 2023 tarihinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Kırgız Cumhuriyeti Devlet Kamu Hizmeti ve Yerel Özyönetim Dairesi Müdürü Kudaybergen Bazarbayev; “Belediye ve devlet organlarında liderlik pozisyonlarına atanırken yalan makinesine girmenin temel amacı, adayın yolsuzluk için ön koşullarını belirlemektir." dedi.

Bazarbayev konuşmasını, "Yalan makinesi, devlet ve belediye çalışanları arasındaki yolsuzlukla mücadelede kullanılacak ve vatanseverlerin hükûmete çekilmesine yardımcı olacak. Bugün bu yönde ilgili düzenlemeler geliştiriliyor.” şeklinde sürdürdü.

Bazarbayev ayrıca, mesleki, insani ve psikolojik niteliklerin kapsamlı bir değerlendirmesini yapmak, IQ seviyelerini ve liderlik potansiyelini belirlemek amacıyla 2023 yılında ajansın iki multi psikrometre satın aldığını kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.