SON DAKİKA
Hava Durumu

Kerkük'teki Türk iş yerlerini yakan hain teröristler yakalandı!

Irak'ın Kerkük kentindeki 200 yıllık Osmanlı yadigarı Kırdar Hanı'nda ve Erbil'deki Türk iş yerlerinde meydana gelen yangının sorumluları yakalandı. Irak İçişleri Bakanlığı saldırganlardan ikisinin terör örgütü KYB, birinin ise Peşmerge üyesi olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kerkük'teki Türk iş yerlerini yakan hain teröristler yakalandı!

Irak'ın Kerkük ve Erbil kentlerindeki Türk nüfusa yönelik tehditler bir kez daha ispatlandı. Kerkük'teki Osmanlı yadigarı Kırdar Hanı'nda ve Erbil'deki Türk iş yerlerindeki yangına sebebiyet veren failler, 1 Temmuz 2024 tarihinde yakalandı. Irak İçişleri Bakanlığı, saldırganların bölücü terör örgütü PKK'ya mensup teröristlerin olduğunu açıkladı. Söz konusu açıklama ile Bakanlık ilk kez saldırının PKK'ya ait olduğunu kabul etti.

Yakalanan hain teröristler, Bakanlık tarafından yüzleri kapatılarak basına gösterildi. Saldırganlardan 2'sinin terör örgütü KYB, birinin ise Peşmerge üyesi olduğu belirtildi.

"SON ZAMANLARDA ÇIKAN YANGINLARIN SORUMLUSU PKK'DIR"

Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mikdad Musevi son zamanlarda Kerkük, Erbil ve Duhok kentlerindeki yangınları PKK'lı teröristlerin çıkardığını vurguladığı konuşmasında, "3 teröristi yakaladık. Bu teröristler Irak topraklarındaki Kerkük-Ceyhan petrol boru hattına da sabotaj yapmayı planlıyorlardı. Bağdat'ın ticaret merkezlerinden Şorca ve Sadr bölgelerinde de yangın çıkaracaklardı." ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Türkmenli'nde 200 yıllık Osmanlı yadigarı Kırdar Hanı,19 Mayıs 2024 tarihinde kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verilmiş, ticaretin en önemli noktalarından biri haline gelen tarihî çarşı küle dönmüştü. Esnafları zor durumda bırakan yangın, dükkanları kullanılamaz hale getirmişti. Han'da 37 dükkan ile 14 depo kullanılmaz duruma gelmişti. Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan ise konuyu anbenan takip edeceklerini duyurmuştu. 

Aynı haftalarda Erbil kentindeki iş yerlerinde de yangın meydana gelmişti.

Resim

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.