SON DAKİKA
Hava Durumu

Kerkük'te Irak Türkmen Cephesi yetkilisine bombalı saldırı

Irak'ın Kerkük kentinde Irak Türkmen Cephesi'ne bağlı Türkmen Evi büro sorumlusu Saygın Haceroğlu'na bombalı saldırı düzenlendi. Haceroğlu’nun yanı sıra 5 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kerkük'te Irak Türkmen Cephesi yetkilisine bombalı saldırı

Irak Türkmen Cephesi'ne bağlı Türkmen Evi büro sorumlusu Saygın Haceroğlu'na bombalı saldırı düzenlendi. Haceroğlu’nun Kerkük kent merkezindeki Kasaphane bölgesindeki iş yerinin önünde bomba uzaktan kumandayla patlatıldı. Saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin kimliği henüz bilinmiyor.

Saldırı sonucu ağır yaralanan Haceroğlu ile diğer 5 kişi hastaneye kaldırıldı.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan, saldırıya ilşkin yazılı açıklama yaparak tepkilerini dile getirdi. Turan bildirisinde şu ifadeleri kullandı:

“5 Ekim 2024 Cumartesi günü Kerkük'ün Musalla bölgesini hedef alan ve Türkmen Evi Sorumlusu Sayın Saygın Haceroğlu ve değerli vatandaşlarımızın yaralanmasıyla sonuçlanan hain terör saldırısını şiddetle kınıyoruz.

Türkmen liderlerine yönelik bu hain saldırı, terör örgütlerinin bölgenin güvenliğini ve istikrarını tehdit etme niyetini açıkça göstermekte ve ulusal birliği sarsarak bileşenler arasında kaos yaratmaya yönelik umutsuz bir girişim olarak değerlendirilmektedir.

Türkmen birliğini hedef alan bu tür terör saldırıları, millî mücadelemize olan bağlılığımızın gerçeğini teyit etmektedir.

Sayın Başbakanımızı Türkmen şahsiyetlerinin ve Kerkük'te Kanunun Uygulanması Operasyonu sonrasında sağlanan güven ve istikrarın korunması, gerekli tüm tedbirlerin alınması, bu terör olayı ve arkasındaki faillerin ortaya çıkarılması için acil müdaheleye çağırıyoruz.

Değerli kardeşimiz Sayın Saygın Haceroğlu ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, bu zor süreçte her daim yanlarında olacağımızı bildirmek isteriz.

Son olarak tüm siyasi kesimleri Kerkük'ün güvenliği için birlik içinde hareket etmeye davet ediyoruz.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.