SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan Paris Olimpiyatları'nda ilk madalyasını kazandı

Kazakistan takımı 2024 Paris Olimpiyatları'nda hedef atışta bronz madalya kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2024 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2024 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan Paris Olimpiyatları'nda ilk madalyasını kazandı

Kazakistanlı atıcılar İslam Satpayev ve Aleksandra Le, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Kazakistan millî takımı adına ilk madalyayı kazandı.

10 metre Havalı Tüfek Karma Takım müsabakasında yarışan Kazak takımı, bronz madalya mücadelesinde Alman atıcılar Anna Janssen ve Maximilian Ulbrich ile karşılaştı.

Olga Dovgun'un başantrenörlüğünü yaptığı Kazakistan millî takımı, Almanya'yı 17-0'lık skorla mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

Kazakistan'ın kazandığı üçüncülük sonrasında açıklamalarda bulunan Başantrenör Olga Dovgun, her iki sporcunun da dünya çapında ödüller için yarışabilecek sporcular olduğunu belirterek, "Yarışmanın ilk gününde Kazakistan'a ilk madalyayı vermek harika bir duygu." dedi.

Kazakistan, atıcılık alanında en son 1996 Atlanta Olimpiyatları'nda madalya kazanmıştı.

RUSYA VE BELARUS PARİS'TE YARIŞAMIYOR

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine karşı topyekûn saldırı ve işgal girişimi başlatan Rusya, Olimpiyat Oyunları'nda yer almıyor. Rus sporcular yalnızca tarafsız statüde katılım sağlıyor.

Öte yandan Rusya'nın en büyük müttefiki konumunda olan Belarus da Paris Olimpiyatları'a katılım sağlayamıyor. 

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) heyeti, Rusya ve Belarus'u 24 Şubat 2022'de başlayan topyekûn işgal girişiminden kısa bir süre sonra Olimpiyat Oyunları'na katılımdan men etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.