SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan halkı, yangın mağdurları için seferber oldu

Kazakistan'da çıkan büyük çaplı orman yangınında Kazak halkı yangın mağdurları için 5 günde 200 milyon tenge (yaklaşık 10 milyon TL) topladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2023 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2023 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan halkı, yangın mağdurları için seferber oldu

Kazakistan'da meydana gelen büyük çaplı orman yangını dolayısıyla halk, yangın mağdurları için seferber oldu. Kazakistan'ın tanınan e-ticaret sitesi Kaspi, yangın mağdurlarına yardım eli uzattı.

Kaspi yönetiminden 15 Haziran 2023 tarihinde yapılan açıklamada, yangın mağdurlarının yaralarını sarmak için hızlı bir şekilde yardım kampanyası başlatıldığı belirtildi. Kazak halkı, beş gün boyunca Abay bölgesi sakinleri için 165 milyon tenge topladı.

"KASPİ HER ZAMAN ZOR DURUMLARDA KAZAKİSTANLILARA YARDIM EDER"

Kaspi yönetimi ayrıca, yangın kurbanları için toplanan 165 milyon tengeye 35 milyon tenge ekleyerek miktarı 200 milyon tengeye çıkardı. 

Kaspi Yönetim Kurulu Başkanı ve kurucu ortağı Mikail Lomtadze ise konuyla ilgili, "Zor durumda olan insanlara destek olmaya karar veren duyarlı tüm sevgili müşterilerimize teşekkür ederiz. Kaspi her zaman zor durumlarda Kazakistanlılara yardım eder. Kenarda durmaz. Kurbanların ailelerine başsağlığı diliyor ve yangın sonucu zarar gören herkesin acısını paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.