SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan'daki en büyük organize suç çetesi çökertildi

Kazakistan Ulusal Güvenlik Komitesi (KNB), İçişleri Bakanlığı ve Başsavcılık arasındaki iş birliğiyle gerçekleştirilen çete operasyonunda 50 zanlı tutuklandı. Çetenin hiyerarşik yapısı ve suç ağı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan'daki en büyük organize suç çetesi çökertildi

Kazakistan Ulusal Güvenlik Komitesi (KNB), İçişleri Bakanlığı ve Başsavcılık arasındaki iş birliği içinde gerçekleştirilen özel operasyonda büyük bir organize suç çetesini çökerildi. Operasyon, 18 Eyül 2024 tarihinde ülkenin 9 bölgesinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Özellikle Astana, Almatı, Şımkent, Aktöbe, Atyrau, Almatı, Jetisu, Batı Kazakistan ve Pavlodar bölgelerinde düzenlenen operasyonda 50 zanlı tutuklandı.

ÇETENİN FAALİYETLERİ 2 MİLYAR TENGEYİ AŞAN HIRSIZLIK ÜZERİNE KURULU

Zanlılar, büyük ölçekli mal ve araç hırsızlığı düzenlemekle ve organize suçları finanse etmekle suçlanıyor. Soruşturma kapsamında, 20'den fazla kişiden 2 milyar tengeyi (4 milyon ABD dolardan fazla) aşan miktarda mal çaldıkları belirtiliyor.

HİYERARŞİK YAPI VE SUÇ AĞI

Çetenin suç dünyasının ve radikal dini çevrelerin temsilcilerinden oluşan, belirgin bir hiyerarşi ve görev dağılımına sahip olduğu bildirildi. Ayrıca, çetenin bazı üyelerinin cezaevinde yatan kişiler olduğu belirtildi. Gözaltına alınan zanlılar üzerinde yapılan aramalarda bankamatik kartları, büyük miktarda nakit para, aşırıcı literatür ve para transfer kayıtları gibi deliller bulundu.

GİZLİ SORUŞTURMA DETAYLARI

Soruşturmanın detayları gizli tutuluyor. Daha önce ağustos ayının başında KNB, İçişleri Bakanlığı ve Başsavcılıkla ortak yapılan benzer bir operasyonda Almatı ve Şımkent'te "Vahşi Arman" olarak bilinen Arman Djumağeldiev liderliğindeki 15 kişi gözaltına alınmıştı. Çetenin lideri ve ana üyeleri tutuklanmasına rağmen, diğer üyelerin yasa dışı faaliyetlerine devam ettiği ifade edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.