SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan'da yeni Başbakan belli oldu

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, hükümetin istifasının ardından başbakanlık görevine 44 yaşındaki Olcas Bektenov'i atadı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2024 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2024 19:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan'da yeni Başbakan belli oldu

Kazakistan'da Alihan İsmailov başkanlığındaki hükumet 5 Şubat 2024 tarihinde istifa etti. Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, hükümetin istifasının ardından başbakanlık görevine 44 yaşındaki Olcas Bektenov'i atadı.

TOKAYEV DESTEKLEDİ

Cumhurbaşkanı Tokayev’in başbakanlığa adaylığını sunduğu Bektenov'un ismi, Kazakistan Parlamentosunun alt kanadı Meclis tarafından da onaylandı. Tokayev, mecliste yaptığı konuşmada, Amanat Partisinin aday gösterdiği Bektenov’u kendisinin de desteklediğini bildirdi.

HÜKÜMETİN FAALİYETLERİNE YENİ BİR İVME KAZANDIRILMALI

Tokayev Bektenov’un kamudaki derin tecrübesine işaret ederek, "Bektenov, iyi organizasyon becerilerinin yanı sıra eğitimli ve çalışkandır, dolayısıyla belirlenen hedeflere ulaşmak için yeterli potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. Hükümetin faaliyetlerine yeni bir ivme kazandırılması gerektiğine ve kamuoyunun da bunu beklediğine inanıyorum. Bu nedenle Alihan İsmailov’un istifasını kabul ettim" ifadesini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.