SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan'da tarihi şahsiyetlerin adı yaşatılıyor

Kazakistan önemli şahsiyetlerinin ve tarihi kahramanlarının adını yaşatıyor. Önemli Kazak figürlerin ismi, üniversitelere, okullara ve sokaklara verildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2023 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2023 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan'da tarihi şahsiyetlerin adı yaşatılıyor

Kazakistan, kimliğine ve kültürüne değer katan önemli şahsiyetler için tarihi kararlar almaya başladı. Daha önce, Rus İmparatorluğu'na karşı başkaldıran Kenesarı Han'ın adı, Kazakistan’ın Akmola bölgesinde bulunan Derjavinsk şehrine verilmişti. Bu bağlamda Kazakistan Kültür ve Spor Bakanı Askat Oralov, ülkenin farklı bölgelerinde bulunan 69 eğitim kurumunun adının değiştiğini açıkladı. 

KAZAKİSTAN'DAN ÖZE DÖNÜŞ SİNYALİ

Buna göre Güney Kazakistan Pedagoji Üniversitesine, Kazak seçkin devlet adamı ve halk figürü, etnograf, tarihçi, akademisyen Özbekali Canibekov'un adı verildi.

Ayrıca Kazakistan tarihindeki önemli şahsiyetlerden, ünlü yazar, şair ve halk figürü Sipandiyar Kobeev, Kazakistan'ın büyük eğitimcisi, bilim adamı, şair ve yayıncı Ahmet Baytursınulı, Kazak klasik edebiyatının önemli ismi, şair, oyun yazarı ve gazeteci İlyas Cansugurov, dünyaca ünlü Kazak yazar Muhtar Avezov, Sovyetler Birliği kahramanı ve cephe yazarı Bavırjan Momışulı gibi isimler farklı üniversite ve okullara verildi.

KAZAKİSTAN ÖNEMLİ İSİMLERİ HER ALANDA YAŞATIYOR 

Sokak ve caddelere ise Kazakistan devlet adamlarının, halk tarafından sevilen sanatçılar ve yazarlardan Amre Kaşaubaev, Cahanşi Dosmuhamedov, Cumeken Nacimedenov, Nurgisa Tlendiyev, Roza Baglanova, Şokyir Boltekuliy, Sagadat Nurmaganbetov ve diğer tarihi figürlerin isimleri verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.