SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan'da dev bayrak göndere çekildi

Kazakistan’ın başkenti Astana’da ülkenin en büyük bayrağı törenle göndere çekildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2023 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2023 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan'da dev bayrak göndere çekildi

Kazakistan’da "4 Haziran Devlet Sembolleri Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Bu kapsamda, başkent Astana’da ülkenin en büyük bayrağını göndere çekme töreni gerçekleşti. Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, devlet bayrağını göndere çekme ve harp okullarından başarıyla mezun olan askerlere subay rütbelerini takdim etme törenine katıldı.

"BAYRAĞIMIZI EBEDİ DALGALANDIRMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞMALIYIZ"

Tokayev, burada yaptığı konuşmada, devletin gök mavisi bayrağı, arması ve milli marşının ülke egemenliğinin başlıca nişanları olduğunu vurgulayarak, "Halkımız, egemenliğine kahramanlığı ve büyük emeği sayesinde ulaştı. Bayrağımızı ebedi dalgalandırmak için çok çalışmalı ve birliğimizi korumalıyız. Her yıl ülkemizin en büyük bayrağı altında genç subaylarımıza askeri rütbelerini takdim ediyoruz. Bayrağımızı gözümüz gibi korumak ortak emanetimiz. Sizlerin halkımıza gönülden hizmet edeceğinizden eminim" ifadelerini kullandı.

EN SON 15 YIL ÖNCE GÖNDERE ÇEKİLMİŞTİ

Daha önce, 2009 yılında Astana’daki "Atameken (Atamekan)" kompleksinin önünde göndere çekilmişti. Bayrak, söz konusu tarihten itibaren "4 Haziran Devlet Sembolleri Günü" kutlama etkinlikleri kapsamında her yıl yenilenerek, bizzat Cumhurbaşkanının katılımıyla törenle göndere çekiliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.