SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan’da büyük Türk şairi Ali Şîr Nevâî’nin anıtı dikildi

Kazakistan'ın başkenti Astana'da büyük Türk şairi Ali Şîr Nevâî'nin hatırasını yaşatmak amacıyla dikilen anıt, Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in katıldığı törenle açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2024 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2024 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan’da büyük Türk şairi Ali Şîr Nevâî’nin anıtı dikildi

Soyca bir Uygur kabilesinden gelen büyük Türk şairi Ali Şîr Nevâî'nin hatırası Kazakistan'da yaşatıldı.

Türkçeyi yüksek bir sanat dili halinde işlemeye çalışan ve Türk diline değer kazandıran üstün bir bilgin ve devlet adamı olan Ali Şîr Nevâî'nin anıtı, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in katıldığı törenle Astana'da açıldı.

Resim

Törende, Kazak mevkidaşının Ali Şîr Nevâî için anıt dikme girişimine içten şükranlarını ifade eden Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Kazakistan'ın başkentinin tam merkezinde görkemli bir anıtın inşa edilmesinin derin saygının açık bir teyidi olduğunu kaydetti.

Resim

"BÜYÜK ŞAİR, TÜM TÜRK HALKININ MANEVİ HAZİNESİDİR”

Büyük filozof Ali Şîr Nevâî'nin yaratıcı mirasının, sadece Özbek halkı için değil, tüm dünyaya ait olan eşsiz bir zenginlik olduğuna dikkat çeken Mirziyoyev, "Çok eski zamanlardan beri halklarımızı birleştiren ortak değerlere sahip kardeş ülkeler olduk. Ortak bir tarih, dil ve din ile birbirimize bağlıyız. Nevai'nin eserleri 16. yüzyılda İtalyanca ve Almanca'ya çevrildi ve bugün dünyanın hemen hemen tüm dillerine çevirildi. Büyük şair, tüm Türk halkının manevi hazinesidir.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.