SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan Çimbulak Kayak Merkezi Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Tanrı Dağları'nın yamacında yer alan Kazakistan'ın meşhur Çimbulak Kayak Merkezi, dünyanın en yüksek gece kayak pisti olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2023 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2023 18:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan Çimbulak Kayak Merkezi Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Tanrı Dağları'nın eteğindeki Kazakistan'ın meşhur Çimbulak Kayak Merkezi, "dünyanın en yüksek gece kayak pisti" unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Kayak merkezine sertifika takdim töreni, Tanrı Dağlarının deniz seviyesinden 3200 metre yükseklikteki Talgar Geçidi’nde yapıldı.

KAZAKİSTAN İÇİN ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Kazakistan Kültür ve Spor Bakanı Ashat Oralov, Kazakistan’ın bu alanlarda büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, Çimbulak’ın rekor kırmasının ülke turizminin gelişmesinde önemli mesafelerden biri olduğunu vurguladı. Çimbulak Kayak Merkezi Genel Müdürü Rinat Abdurahmanov, bu rekorun Kazakistan için önemli bir gelişme olduğunu bildirerek; 5 yıl önce bunun hayalini kurduğunu belirtti.

KAYAK MERKEZİNE İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Çimbulak Kayak Merkezi’ne, nehir ve çam ormanlarının üzerinden geçen 3 bin 800 metre uzunluğundaki teleferikle çıkılıyor. Ayrıca deniz seviyesinden 3200 metre yükseklikte gece kayağı Kasım 2021'de başlatılmıştı. Kayak merkezinin basın birimine göre, 2021-2022 sezonunda gece kayağı yapan turist sayısı 50 bin 346’ya ulaştı. 2023 sezonunda ise ciddi bir artış kaydedilerek, ziyaretçi sayısı 55 bin 486 oldu.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.