SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazak Türkü çocuk harçlığını depremzedelere bağışladı

Kazakistan'da Türkiye'nin yaşadığı deprem felaketi karşısında halk, Türkiye ile dayanışma örneği gösteriyor. Kazak Türkü bir çocuk, Türkiye'nin Astana Büyükelçiliğine gelerek harçlığını bağışladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2023 19:49
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2023 22:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazak Türkü çocuk harçlığını depremzedelere bağışladı

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından birçok ülke depremzedelerin yarasını sarıyor. Ülkelerin Türkiye Büyükelçiliği önünde toplanan yardımlar, Kahramanmaraş ve şiddetli bir şekilde hissedilen 10 ile destek için gönderiliyor. 

KAZAKİSTAN TÜRKÜ ÇOCUK DEPREMZEDELERE HARÇLIĞINI BAĞIŞLADI 

Türkiye'de afetzedelere en çok yardımı yapan ülkeleren birisi olan Kazakistan'da yürekleri kabartan bir davranış sosyal medyada büyük beğeni topladı. Kazakistanlı bir çocuk, Türkiye ile dayanışma örneği göstermek adına harçlıklarını Türkiye'nin Astan Büyükelçiliği yetkililerine teslim etti.

Kardeş Kazakistan'da halkın, Türkiye'nin Astana Büyükelçiliği önünde topladığı insani ve nakdi yardımlar Türkiye'ye gönderiliyor. Bir kız çocuğu biriktirdiği parasını babasıyla birlikte Türkiye'nin Astana Büyükelçiliğine bağışladı. 

TÜRKİYE, ASRIN FELAKETİNİ YAŞADI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 13 Şubat 2023 tarihi itibarıyla Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde, yaşamını yitirenlerin sayısının 31 bin 643'e yükseldiğini açıkladı.

Öte yandan, toplamda 158 bin 165 depremzede afet bölgesinden tahliye oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.