SON DAKİKA
Hava Durumu

İran'dan Kaşkay Türklerine hakaret

İran'da yayınlanan bir karikatürde, Kaşkay Türkleri ekonomik problemlerin sorumlularından olarak gösterildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2018 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2018 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İran'dan Kaşkay Türklerine hakaret

İran'da Devrim Muhafızlarının yayın organı olan Tasnim, Kaşkay Türklerine karşı ırkçı ifadelerde bulundu.

Araz News haberine göre 20 Ağustos’ta yayınlanan bir karikatürde, Kaşkay Türkleri ekonomik problemlerin sorumlularından olarak gösterildi. Karikatürde Kaşkay Türklerinin geleneksel kıyafetlerini giyen bir çobanın koyunlarının bir para destesini yediği gösteriliyor.

Sosyal medyada Kaşkay Türklerinin yanı sıra Güney Azerbaycan Türkleri de karikatüre tepki gösterdi. İran basınında Türklere karşı hakaretlerin yaygın olduğu biliniyor. 2006'da bir karikatür tüm Güney Azerbaycan bölgelerinde büyük protestolara yol açmıştı.

Karikatüre yapılan itirazlarda parayı yiyen koyunlarının sahibinin Kaşkay kalpağı değil molla cübbesi giymesi gerektiğini çünkü ekonomik sorunların kaynağının molla rejimi olduğunu belirtti. 

KAŞKAY TÜRKLERİ

Kaşkay Türkleri, Oğuz grubu Türk lehçelerinden birini konuşan Türk dilli bir halktır. Kaşkay Türkleri İran'ın güney batısındaki Şiraz bölgesinde yaşıyor. Kaşkay Türklerinin nüfusunun 1 milyonu aşkın olduğu belirtiliyor. Bölgeye Nadir Şah Afşar (1736-1804) tarafından yerleştirildikleri düşünülüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.