SON DAKİKA
Hava Durumu

Irak Türkmen Cephesi, hain saldırıda ağır yaralanan Saygın Haceroğlu'nu ziyaret etti

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan ve heyeti, dün bölücü terör örgütü tarafından hedef alınarak ağır yaralanan Türkmen Evi Sorumlusu Saygın Haceroğlu'nu tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 03:24
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Irak Türkmen Cephesi, hain saldırıda ağır yaralanan Saygın Haceroğlu'nu ziyaret etti

Irak'ın Kerkük kentinde bölücü terör örgütünün Türkmenlere yönelik hain saldırıları devam ediyor. Türkmenlerin yaşadığı Kerkük'te Irak Türkmen Cephesinin (ITC) bulunduğu Musalla Mahallesi'ne 5 Ekim 2024 tarihinde bombalı saldırı düzenlendi.

TÜRKMEN EVİ SORUMLUSU HEDEF ALINDI

Türkmen Evi Sorumlusu Saygın Haceroğlu'nun hedef alındığı hain saldırıda, biri ağır 5 kişi daha yaralandı. Sosyal medya paylaşımları nedeniyle bölücü terör örgütü PKK/PYD tarafından tehdit edildiği belirtilen Haceroğlu'nun saldırı sonucunda sağ diz kapağının koptuğu ifade edildi.

ITC HAİN SALDIRIYI KINADI

"Türkmen birliğini hedef alan bu tür terör saldırıları, millî mücadelemize olan bağlılığımızın gerçeğini teyit etmektedir." açıklamasında bulunan Irak Türkmen Cephesi söz konusu saldırıyı kınadı.

ITC Başkanı Hasan Turan, hain saldırıda yaralanan Türkmen Evi Sorumlusu Saygın Haceroğlu'nu tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Turan, Haceroğlu'nun durumunun ağır olduğunu ifade ederek, gerekli tüm müdahalelerin yapılması için talimat verdiklerini bildirdi.

Turan şu ifadeleri kullandı:

Türkmenler her zaman düşmanlarımız tarafından hedef alındı. Bizi susturmak istiyorlar. Ancak bu olmayacak. Burada bir zulüm var ve biz bu zulme karşı direneceğiz. Başbakandan bir komisyon göndermesi için talepte bulunduk. Bu olayı incelesinler, tahkik etsinler, failler bulunsun ve yargılansın. Çünkü bu olay, Kerkük'te kargaşa yaratmak, birlik ve beraberliği bozmak terör örgütü yandaşlarının hedefidir. Bu olayları çok yaşadık. Ama hepsinin karşısında durduk. Bunun da karşısında duracağız. Milletimiz müsterih olsun, her zaman yanındayız. Allah'ın izniyle o failler de yargılanacak ve cezalarını alacaktır.

Resim

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.