SON DAKİKA
Hava Durumu

Güney Azerbaycan'da elektrik enerjisi eksikliği sanayi kuruluşlarını zor durumda bırakıyor

Yaz aylarında havaların ısınmasıyla eş zamanlı olarak yaşanan elektrik enerjisi eksikliği, Güney Azerbaycan'daki sanayi kuruluşları zarar görmesine neden oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2024 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2024 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Güney Azerbaycan'da elektrik enerjisi eksikliği sanayi kuruluşlarını zor durumda bırakıyor

Yaz aylarında havaların ısınmasıyla eş zamanlı olarak yaşanan elektrik enerjisi eksikliği, Güney Azerbaycan bölgesindeki sanayi kuruluşlarının zarar etmesine sebep oluyor. Bölgesel basın tarafından yayımlanan haberlere göre, elektrik enerjisi kesintilerinin uzun sürmesi özellikle eyaletin çelik sanayisine ağır darbe vurdu ve bu durum hala devam ediyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Azerbaycan Çelik Birliği Başkan Yardımcısı Nayib Direkhtan, elektrik enerjisinin dağıtımında Doğu Azerbaycan'a karşı adaletsizlik yapıldığını belirtti. Direkhtan, "Enerji Bakanlığı enerji dağılımının dengelenmesini çözmezse ve özel sektörle iş birliği yapmazsa, toplumun ekonomik ve sosyal durumu bozulacak, yolsuzluk ve enflasyon artacak" dedi.

İran'da çelik üretiminin yüzde 25'inin Doğu Azerbaycan bölgesine ait olmasına rağmen, son birkaç yıldır devam eden enerji eksikliği nedeniyle bu sanayi sektörü zor durumda kaldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.