SON DAKİKA
Hava Durumu

Ersin Tatar'dan 21-25 Aralık Millî Mücadele ve Şehitler Haftası mesajı

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Kıbrıs Türk halkı kendi vatanında özgürce yaşamak, kendi kendini yönetmek ve kendi geleceğini belirlemek adına destansı bir varoluş ve özgürlük mücadelesinin yanında Anavatan Türkiye’nin de desteği ile bağımsızlığını, egemenliğini kazanmış ve devletini kurmuştur. " ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2023 21:12
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2023 21:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ersin Tatar'dan 21-25 Aralık Millî Mücadele ve Şehitler Haftası mesajı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 21-25 Aralık Şehitler Haftası dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

"BU NOKTADAN GERİ GİTMEMEK, GELECEK NESİLLERE BORCUMUZDUR"

Ersin Tatar, 21 Aralık 1963'te -tarihe "Kanlı Noel" olarak kaydedilen- Rum terör örgütü EOKA’lı militanlarca Kıbrıs Türklerine yönelik olarak başlatılan; 364 Türk’ün şehit olduğu ve 103 Türk köyünün boşaltıldığı katliamlarda şehit olan Kıbrıs Türklerinin anıldığı Şehitler Haftası dolayısı ile yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

“21-25 Aralık Millî Mücadele ve Şehitler Haftası’na girerken tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimizi şükranla selamlıyorum.

Kıbrıs Türk halkı kendi vatanında özgürce yaşamak, kendi kendini yönetmek ve kendi geleceğini belirlemek adına destansı bir varoluş ve özgürlük mücadelesinin yanında Anavatan Türkiye’nin de desteği ile bağımsızlığını, egemenliğini kazanmış ve devletini kurmuştur.

Kıbrıs Türk Halkını yok edip Kıbrıs’ı bir Helen adası yapmak amacıyla 60 yıl önce başlatılan Rum saldırılarına karşı Türk Mukavemet Teşkilatı öncülüğünde büyük direniş gösteren, Kıbrıs’ta Türk varlığını korurken adanın Yunanistan’a bağlanmasını engelleyen Kahraman Mücahitlerin bizlere hediye ettikleri bu noktadan geri gitmemek, şehitlerimize, gazilerimize sözümüz, gelecek nesillere borcumuzdur."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.