SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: Tarih boyunca stratejik öneme sahip Nahçıvan, bugün Azerbaycan ile ilişkilerimizde önemli bir yer tutuyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine bugün Nahçıvan'a geldi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tarih boyunca stratejik öneme sahip Nahçıvan, bugün Azerbaycan'la ilişkilerimizde önemli bir yer tutuyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2023 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2023 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Erdoğan: Tarih boyunca stratejik öneme sahip Nahçıvan, bugün Azerbaycan ile ilişkilerimizde önemli bir yer tutuyor

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in davetiyle bugün Nahçıvan'a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenlenen basın toplantısında, "Tarih boyunca stratejik önemi olan Nahçıvan, bugün Azerbaycan'la ilişkilerimizde önemli bir yer tutuyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'deki depremle ilgili olarak Azerbaycanlı kardeşlerimize gösterdikleri desteği hiçbir zaman unutmayacağız” dedi. Azerbaycan ile Türkiye ilişkilerini müttefiklik seviyesine çıkaran Şuşa Deklarasyonuna değinin Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şuşa Deklarasyonu ilişkilerimizi müttefiklik düzeyine çıkardı” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nahçıvan'ın ekonomi ve enerji hatları açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Hazar'dan geçen Orta Koridorun önemi, korona virüs salgını ve bölgemizdeki savaşlar açısından daha da belirginleşti. Iğdır-Nahçıvan boru hattı bölgenin enerji güvenliğine büyük katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kars-Nahçıvan demiryoluna ilişkin niyet protokolünün önemine değindi.

ERDOĞAN, ALİYEV TARAFINDAN NAHÇIVAN HAVALİMANI'NDA KARŞILANDI

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in davetiyle bugün Nahçıvan'a gitti. Erdoğan, Aliyev tarafından Nahçıvan Havalimanı'nda karşılandı. 

KARABAĞ VE ZENGEZUR KORİDORU ELE ALINACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaret kapsamında Iğdır-Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı'nın temel atma törenine ve Nahçıvan Askeri Kompleksi'nin açılışına katılacak. Erdoğan ile Aliyev görüşme kapsamında Karabağ'daki Antiterör Operasyonu ve sonuçlarını ve Zengezur Koridoru'nun açılışı konusu masaya yatıracak. İkilinin bölgesel, küresel ve ülkelerin arasındaki ikili ilişki konusunu ele alacağı ifade ediliyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.