SON DAKİKA
Hava Durumu

Dr. Sinan Demirtürk: Hocalı Soykırımını anlamadan Kırım’ın işgalini, Rusların Türk dünyası politikasını anlayamayız

TÜRPAV Başkan Vekili Dr. Sinan Demirtürk, Türk Dünyasında yaşanan insan hakları ihlali ve işgaller neticesinde Türk kimliğinin dönüşümünü ele aldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2023 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2023 22:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dr. Sinan Demirtürk: Hocalı Soykırımını anlamadan Kırım’ın işgalini, Rusların Türk dünyası politikasını anlayamayız

1992 yılında Ermeniler tarafından Azerbaycan Türklerine yönelik soykırım girişiminin üzerinden 31 yıl geçti. TÜRPAV Başkan Vekili Dr. Sinan Demirtürk, Ermeni vahşeti Hocalı Soykırımının, Türk halkına yansımalarını ve ortaya çıkardığı tepkileri Kırım Haber Ajansı için ele aldı. Dr. Demirtürk, Hocalı Soykırımının Anadolu’da büyük kitlesel protestolara sebebiyet verdiğini belirtirken, Turkiye’nin her alanında bulunan kuruluşların “Hocalıya Adalet” programını ana gündemi haline getirdiğini sözlerine ekledi.

Dr. Sinan Demirtürk, Karabağ'ın işgalinin ve Hocalı Soykırımının bugün modern Azerbaycan kimliğinde esaslı müştereklik (güçlü bilinç) meydana getirdiğinin de altını çizdi.

HOCALI SOYKIRIMININ TÜRK DÜNYASINA ETKİLERİ

TÜRPAV Başkan Vekili Dr. Sinan Demirtürk, Hocalı Soykırımı gibi ağır insanlık suçlarının Türk dünyasında yarattığı etkileri de anlattı. Dr. Demirtürk, son yıllarda dünyadaki insan hakları sorunlarının Türk dünyasında da odak noktası haline geldiğini ifade etti. Dr. Demirtürk, “Hocalı Soykırımı’nı anlamadan, Kırım’ın işgalini, Rusların Türk dünyasına yönelik politikasını anlamak mümkün değildir” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.