SON DAKİKA
Hava Durumu

Dışişleri Bakanı Fidan Türkmen yetkililerle bir araya geldi

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan ve Irak Meclisi Türkmen Grubu Başkanı Erşat Salihi ile Bağdat'ta bir görüşme gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2024 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dışişleri Bakanı Fidan Türkmen yetkililerle bir araya geldi

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye ile Irak arasında yapılan güvenlik odaklı görüşmelerin Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin’in ev sahipliğinde düzenlenen müteakip toplantısına katılmak üzere, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ve İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ile birlikte 14 Mart 2024 tarihinde Bağdat’ı ziyaret etti. 

Dışişleri Bakanı Fidan, Irak ziyareti kapsamında ayrıca Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan ve Irak Meclisi Türkmen Grubu Başkanı Erşat Salihi ile görüştü. Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliğinde gerçekleşen görüşmede Türkiye ile Irak arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve güvenlik konuları ele alındı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığının resmî sosyal medya sayfalarından görüşmeye dair yapılan paylaşımda, "Bakanımız Hakan Fidan, Bağdat Büyükelçiliğimizde Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi ile bir araya geldi." ifadelerine yer verildi.

Toplantının gündemine ilişkin açıklamada bulunan Turan, "Gerçekleştirdiğimiz görüşmede kardeş iki ülke arasıdaki ortak dosyaları tüm boyutlarıyla ele aldık. Bu görüşmenin iki ülke için faydalı ve verimli neticilere vesile olmasını dileriz." dedi.

Erşat Salihi ise görüşmeye ilişkin olarak, "Bağdat’ı ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Hakan Fidan Bey ile bir araya geldik. Görüşmemizde Irak ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve güvenlik meselelerini konuştuk." açıklamasında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.