SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Azerbaycan Milli Kahramanı İbad Hüseyinli ile görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Azerbaycan Milli Kahramanı İbad Hüseyinli'yi kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2023 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2023 20:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Azerbaycan Milli Kahramanı İbad Hüseyinli ile görüştü

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Azerbaycan Milli Kahramanı İbad Hüseyinli ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, görüşmeye ilişkin yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Karabağ’ın işgali sırasında ASALA eylemcilerinden olan ve Hocalı Soykırımı zamanı Ermeni askeri birliklerine komutanlık yapan Monte Melkonyan’ı teke tek mücadelede itlaf eden ve Türk dünyasının büyük devlet adamı merhum Haydar Aliyev'in bayrak madalyasıyla ödüllendirdiği, 44 günlük Karabağ zaferi sonunda da Cenap Prezident İlham Aliyev tarafından yaşayan Azerbaycan Milli Kahramanı unvanı verilen kardeşim İbad Hüseyinli'yi milletimizin evinde ağırlamış olmaktan çok mutlu oldum. İbad Hüseyinli, Can Azerbaycanımızın Milli Kahramanı olduğu kadar bütün Türk dünyasının da kahraman evladıdır çünkü biz artık yedi devlet bir milletiz.”

AZERBAYCAN MİLLİ KAHRAMANI İBAD HÜSEYİNLİ: ALLAH AZİZ TÜRKİYEMİZİ VE CAN AZERBAYCANIMIZI KORUSUN

Azerbaycan Milli Kahramanı İbad Hüseyinli, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun ardından bir konuşma gerçekleştirdi. Hüseyinli, "Haydar Aliyev’in 'tek millet iki devlet' dediği gibi ben kendimi ne kadar Bakü’ye ait görsem de bir o kadar da Ankara'ya ait ve Türk dünyasına ait olarak görüyor oraların derdi ile dertleniyor sevinci ile seviniyorum. Sayın Bakanım, kadim dostum ve ağabeyim Yalçın Topçu’ya çok teşekkür ediyorum. Allah Aziz Türkiyemizi ve Can Azerbaycanımızı korusun” açıklamasını yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.