SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin hapishanedeki Uygur Türklerini zorla çalıştırıyor!

Doğu Türkistan'ın Turfan şehrinde Çin yönetimi tarafından hapse atılan Uygur Türkleri günde 8 saat zorla çalıştırılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2024 20:20
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2024 21:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin hapishanedeki Uygur Türklerini zorla çalıştırıyor!

Türk ve İslâm devletlerinin sessizliği Çin'e fırsat vermeye devam ediyor. Çin yönetimi, bu durumdan cesaret alarak, İslam'a olan düşmanlığını artırıyor. Doğu Türkistan genelinde Çin'in soykırım politikası ise hala devam ediyor.

UYGUR TÜRKLERİ ZORLA ÇALIŞTIRILIYOR

Kırım Haber Ajansı (QHA) ekibinin elde ettiği bilgilerde, Çin yönetimince Doğu Türkistan'ın Turfan şehrindeki Dahiyen Hapishanesine atılan Uygur Türklerinin her gün 8 saat mikroelektrik cihazlarının paketlenme aşamasında polis gözetiminde tutularak zorla çalıştırıldığı öğrenildi. 

BAZI GÜNLERİ 11 SAATE KADAR ÇALIŞTIRILIYOR

Öte yandan bölgeye uydu telefonu ile ulaşayan Özgür Asya Radyosu (RFA) 10 Haziran 2024 tarihli haberinde, Turfan Dahiyen Hapishanesindeki bir gardiyana ulaştığını gündeme taşıdı. Gardiyan RFA muhabirine, hapishanedeki Uygur Türklerine çalışma karşılığında hiç bir ücretin ödenmediğini, bazı günler ise mahkûmların 11 saate kadar zorla çalıştırıldığını aktardı. 

DOĞU TÜRKİSTAN'DAKİ GERÇEKLER

Tamamen Çin'in kontrolü ve izin verdiği yerleri ziyaret eden Avustralya'nın dünyaca ünlü televizyon kanalı ABC ekibi, Çin Komünist Partisinin (ÇKP) yıllar süren acımasız baskısının ardından Doğu Türkistan'ı bir turizm noktasına dönüştürmeye çalıştığını aktarmıştı. ABC'nin 30 Eylül 2023 tarihinde yayımladığı özel raporunda, Çin'in baskıları neticesinde Doğu Türkistan'ın dünyadan izole edildiği bildirilmişti. Şi Cinping'in 2014 tarihinde Doğu Türkistan'a yaptığı ziyaretinde verdiği sözde terörizme karşı "sert saldırı" emrinden bu yana Doğu Türkistan'daki baskıların belgelendiğini vurgulanmıştı.

DOĞU TÜRKİSTAN'DA SOYKIRIM YAŞANIYOR!

Çin Halk Cumhuriyeti hükumetinin sistematik baskıları ve asimilasyon politikaları ile Doğu Türkistan’da bir halk topyekûn soykırıma uğradı ve bugün halen uğramaya devam ediyor. Milli, dini, siyasi ve kültürel olarak Doğu Türkistan’da Çinli olmayan tüm Türk kökenli milletler, bu baskının kurbanı oluyor. Doğu Türkistan’da soykırıma varan ağır insan hakları ihlalleri, her geçen gün dünya kamuoyunun daha çok gündemine geliyor.

ÇİN'İN TOPLAMA KAMPLARI

Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri başta olmak üzere diğer Türk halklarından milyonlarca kişi, suçsuz yere toplama kamplarına alınmaktadır. Halen bu baskı tüm şiddetiyle devam etmektedir. Tanıkların ifadelerine göre tutuklular, işkenceye uğruyor, sağlıksız şartlarda ellerinde kelepçe, ayaklarında zincirlerle yaşıyor. Kampta tutulanlara, içeriği belirsiz ilaçlar ve iğneler veriliyor. İnsanlar, burada tırnak çekme, kamçı, elektrik gibi işkencelere maruz kalıyor, kadınlar toplu tecavüze uğruyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.