SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin, Rusya'ya uygulanan yaptırımları Moğolistan üzerinden delecek!

Çin, Moğolistan'ı ziyaret ederek Tran-Sibirya demiryolu hattını iyileştirme ve bağlama projesiyle Rusya ile ticareti güçlendiriyor. Pekin'in doğal kaynaklara erişimi ve yaptırımlardan etkilenen Rusya'ya yönelik stratejik adımları devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2022 00:15
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2024 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin, Rusya'ya uygulanan yaptırımları Moğolistan üzerinden delecek!

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin bu hafta başlarında Ulan Batur'u ziyaret etmesinin ardından Moğolistan ve Çin iş birliği belgeleri imzaladı. Anlaşmada, Tran-Sibirya demir yolu hattının yeniden iyileştirileceği belirtildi. İyileştirme ve bağlama projesi, Pekin'in hayati doğal kaynaklara erişimini iyileştirmesi ve yaptırımlardan etkilenen Rusya ile sorunsuz ticaret yapma amacı taşıyor.

Moğolistan'ın Çin'den en çok ihraç ettiği ürünler arasında altın, ardından kömür briketleri ve demir cevheri yer alırken, Çin ile Rusya arasındaki sevkiyatların sorunsuz bir şekilde yapılmasına yardımcı olmak için Tran-Sibirya demiryolu hattında iyileştirme ve bağlama planları yapılıyor. Proje, 4 bin 630 km uzunluğundaki (2.877 mil) kara sınırı çoğunlukla boş çöller ve dağlardan oluşuyor. Aynı zamanda dünyanın en uzun demiryolu hattı olan Trans-Sibirya'nın bir parçası olarak biliniyor.

ÇİN, RUSYA'YA YÖNELİK YAPTIRIMLARI MOĞOLİSTAN ÜZERİNDEN İHLAL EDECEK!

Analistler, Çin'in Moğolistan ile ticari ilişkilerini yoğunlaştırdığını ve kuzey komşusundaki demiryolu altyapısı iyileştirmelerine yapılan yatırımın, Pekin'in hayati doğal kaynaklara erişimini iyileştirmeye ve Ukrayna'ya açtığı savaş nedeniyle yaptırım uygulanan Rusya ile sorunsuz ticaret yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Açıklamada, iki tarafın "sanayi ve tedarik zincirlerini istikrarlı ve engelsiz tutmak için" demiryollarını karayollarına bağlamayı ve ayrıca sınır kapılarını yeniden açmayı kabul ettiği belirtildi.

RUSYA YAPTIRIMLARLA BOĞUŞUYOR

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı savaş başlatan Rusya, dünya ülkeleri tarafından uygulanan yaptırımlarla boğuşuyor. Pek çok dünya ülkesi Rusya'nın doğal gaz ithalatını kısıtlayarak, en büyük gelir yoluna ket vuruyor. Küresel anlamda gıda ve enerji kıtlığına yol açan Rusya'nın, saldırılarına devam ettiği taktirde yaptırımların artarak güçlendirileceği her defasında dile getiriliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.