SON DAKİKA
Hava Durumu

Cengiz ve Kalyon Holding Özbekistan'da: Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüştü

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev yeşil enerji projelerini görüşmek üzere Türk yatırımcılarla buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2024 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2024 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cengiz ve Kalyon Holding Özbekistan'da: Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüştü

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, 28 Haziran 2024 tarihinde Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz ve Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanı ve Türk şirketler, Özbekistan'ın ekonomik sektörlerinin geliştirilmesi ve modernizasyonu alanında ortak projelerin hayata geçirilmesi de dahil olmak üzere karşılıklı yarar sağlayan iş birliğinin genişletilmesi konularını ele aldı.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'in son Ankara ziyareti sırasında gerçekleştirilen Özbekistan-Türkiye İş Konseyi toplantısının sonuçları bağlamında varılan anlaşmaların uygulanmasının hızlandırılmasının gerekliliği vurgulandı.

Taraflar, yol altyapısının modernizasyonu ve inşası, yeşil enerji kapasitelerinin oluşturulması, ortak jeolojik araştırmaların yürütülmesi ve ileriye yönelik madenlerin geliştirilmesi konularında umut verici projelerin uygulanmasına yönelik planları tartıştı.

Cengiz Holding, Özbekistan'da daha önce iki projeyi tamamlamıştı. Şirketin dahil olduğu projeler kapsamında Taşkent ve Sirderya bölgelerinde toplam 460 megavat kapasiteli modern enerji santralleri devreye alınmıştı. Öte yandan Cizzak bölgesinde 500 megavatın üzerinde kapasiteye sahip bir elektrik santralinin inşaatı da devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.