SON DAKİKA
Hava Durumu

Batı Trakya Türklerinin ileri gelenlerinden Müftü Ahmet Mete, vefatının 1. yılında anıldı

Batı Trakya Türk Azınlığının ileri gelenlerinden, eski İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete'nin dün vefatının 1. yılıydı. Mete'nin ruhuna mevlit verildi ve kabri başında Kur'an-ı Kerim okundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2023 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2023 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Batı Trakya Türklerinin ileri gelenlerinden Müftü Ahmet Mete, vefatının 1. yılında anıldı

Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik'in Batı Trakya temasları dün İskeçe'de devam etti. Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri Dr. Sadık Ahmet'in Gümülcine'deki kabrini ziyaret eden Çevik ardından İskeçe'ye gitti.

MÜFTÜ AHMET METE KABRİ BAŞINDA ANILDI

Eski İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, vefatının 1. yılında mezarı başında anıldı. Cuma namazından önce merhum Mete'nin ruhuna mevlit okutuldu.

Mete'nin kabrini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Batı Trakya Türk Azınlığı temsilcileri ve Batı Trakya Türkleri ziyaret etti. Müftü Mete'nin mezarı başında Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif Kur'an-ı Kerim okudu. 

SEVENLERİ METE'YE ALLAH'TAN RAHMET DİLEDİ

Ardından İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa konuşma yaptı. Trampa, Mete'ye rahmet dileyerek 15 yıl müftülükle birlikte çalıştıklarını söyledi. Gümülcine Seçilmiş Müftüsü Şerif ise 15 yıl boyunca Mete ile Batı Trakya Türk Azınlığı için çalıştıklarını vurgulayarak, "Müftümüz Mete çalışkan ve dürüst bir insandı. Allah gani gani rahmet eylesin" dedi.

TBMM eski Başkanı Şentop ise yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her zaman Batı Trakya Türklerinin yanında olduğunu belirtti. Şentop, Mete'yi her zaman hizmetleri ve çalışmalarıyla hatırlayacağını söyleyerek, kendisine Allah'tan rahmet diledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.