SON DAKİKA
Hava Durumu

Batı Trakya Türklerinden Sadık Ahmet'e hakaret eden ırkçı Yunan parti liderine sert tepki!

Batı Trakya Türk halkının siyasi temsil organı Dostluk, Eşitlik ve Barış (DEB) Partisi ile Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu, Yunanistan Parlamentosunda merhum lider Dr. Sadık Ahmet'e hakaret yağdıran Spartalılar Partisi lideri Vasilis Stigas'ı kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2023 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2023 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Batı Trakya Türklerinden Sadık Ahmet'e hakaret eden ırkçı Yunan parti liderine sert tepki!

Yunanistan'da yasaklı Altın Şafak Partisinin devamı niteliğindeki Spartiates (Spartalılar) Partisinin lideri Vasilis Stigas'ın, 18 Aralık 2023 tarihinde Batı Trakya Türklerinin önderi, merhum lider Dr. Sadık Ahmet hakkındaki çirkin sözleri tepki çekti.

28 yıl önce şaibeli bir trafik kazasında hayatını kaybeden efsanevi lider Dr. Sadık Ahmet'in anısına hakaret eden ırkçı Yunan faşist Stigas, konuşmasında, "Yeni Sol Partisinin iki Müslüman milletvekilinin Erdoğan’ı karşılamak üzere Türkiye Büyükelçiliğinde ne işleri vardı? Siz Yeni Demokratlar olarak bunu onaylıyor musunuz? Yunan Parlamentosu milletvekillerinin Türk’e sadakatlerini bildirmeleri de nedir? Ne bunlar, Türk mü? Sadık ile olanları unuttuk mu? Yunan devletinin milletvekili çıkıp Türk olduğunu söylüyordu, neyse ki kamyon onu aldı süpürdü, o da rahatladı, biz de rahatladık" ifadelerini kullanmıştı. Söz konusu çirkin ifadelere ilişkin olarak Batı Trakya Türk Azınlığı ve Dr. Sadık Ahmet'in kurucusu olduğu Dostluk Eşiltik ve Barış (DEB) Partisinden açıklama geldi.

"BU DEVLET 1983 YILINA KADAR İNSANLARA TÜRK DENMESİNDE BİR BEİS GÖRMEMİŞTİR"

DEB Partisi açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan ziyareti kapsamında Batı Trakya Türk Azınlığı temsilcileriyle Türkiye Cumhuriyeti Atina Büyükelçiliğinde bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmeye Azınlığın seçtiği milletvekillerinin katılmasını eleştirmek maksadıyla bütçe görüşmeleri sırasında söz alan aşırı sağcı Spartalılar Milletvekili Vasilis Stigas, edepsizliğin sınırlarını zorlayarak, partimizin kurucu başkanı ve Batı Trakya Türkleri’nin lideri rahmetli Dr. Sadık Ahmet için çirkin ve kem sözler sarf etmiştir. Azınlık milletvekillerini eleştirdikten sonra ‘Zamanında Sadık ile ne olduğunu unuttuk mu? Yunan devletinin milletvekili çıkıp Türk’üm diyordu. Ta ki kamyon ona çarpana kadar, o da rahatladı biz de’ diyerek nefretini kusmuştur. İnsanlıktan nasibini almamış bu tarih fukarası had bilmezin, kendini ve azınlığı Türk olarak tanımlayan liderimiz Dr. Sadık Ahmet’e kamyon çarpmasıyla kurtulduklarını haykırmakta bir beis görmemiştir. 28 yıl önce elim ve şaibeli bir kazada can veren insanın hatırasına saygı göstermek yerine küfrü yeğlemiştir. Kendisi belli ki bu coğrafyanın çok uzağında ve toprakların tarihinden bihaber. 1983 yılına kadar bu devletin bizatihi kendisi bu insanlara Türk denilmesinde bir beis görmemiştir. Dönemin Rodop valisinin yayınladığı genelgeler ortadır. Bu insanların etnik kimliğinin yasaklanması antidemokratik cunta yönetiminin bir armağanıdır. Unutmayınız ki herkesin bir etnik bir de dini kimliği vardır. Herkes kendini dilediği gibi tanımlamakta özgürdür. Ülke olarak imzaladığımız uluslararası sözleşmeler ortadadır. Havanda su dövmenin kimseye bir faydası yoktur."

BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI DANIŞMA KURULUNDAN KINAMA 

Öte yandan Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK), Stigas'ın sözlerini kınadığı açıklamasında, “Batı Trakya Türk Azınlığının merhum lideri Dr. Sadık Ahmet’in aziz hatırasına edep sınırlarını aşarak hakaret eden ve çirkin sözler sarf eden aşırı sağcı Spartalılar Partisi milletvekili Vasilis Stigas’ı şiddetle kınıyoruz. Öyle ki kendisinin siyasi rant uğruna hakaret savurduğu kürsüden, azınlık haklarını savunmak için halkın desteğini alarak Türk olduğunu tüm Yunanistan’a haykıran rahmetli liderimiz Dr. Sadık Ahmet’in şahsına yapılan bu densizlik kabul edilemez. 28 yıl önce yaşamını yitirmiş bir kişinin ardından, sarf edilmiş bu sözlerin ne ahlaka ne de etik değerlere sığmadığını belirtmek isteriz. Milletvekili Stigas’ı elim ve şüpheli bir trafik kazasında kaybettiğimiz dava adamı Dr. Sadık Ahmet’in aziz hatırasına saygı göstermeye davet ediyoruz" ifadeleri aktarıldı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.