SON DAKİKA
Hava Durumu

Batı Trakya’da Türklerin yaşadığı köyler tahliye edildi

Yunanistan’a bağlı Batı Trakya’da çıkan orman yangını Türklerin de yoğun olarak yaşadığı Yassıköy, Narlıköy, Susurköy, Kozlu Dere, Çepelli ve Müsellim köylerine kadar sıçradı.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2023 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2023 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Batı Trakya’da Türklerin yaşadığı köyler tahliye edildi

Yunanistan sınırları içindeki Batı Trakya'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Dedeağaç'ta 19 Ağustos 2023 tarihinde başlayan orman yangınları devam ediyor. Atina'nın 120 kilometre kuzeyindeki Viotia bölgesi, Kavala, Eğriboz Adası ve Batı Trakya'daki Rodop bölgesinde de çıkan yangınlar kontrol altına alınamadı.

YANGININ ULAŞTIĞI KÖYLERDE HALK TAHLİYE EDİLDİ

Batı Trakya’da çıkan orman yangını Türkler yoğun olarak yaşadığı Yassıköy, Narlıköy, Susurköy, Kozlu Dere, Çepelli ve Müsellim köylerini de sıçradı. Susurköy’de bazı evler zarar görürken söz konusu köylerde halk tahliye edildi.  

YETKİLİLER BÖLGEYE İNCELEME YAPMAK ÜZERE GİDİYOR

Yunanistan Başbakanlığından yapılan açıklamaya göre Makedonya-Trakya Bölgesi'nden sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı Stathis Konstandinidis, İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Hristos Triantopulos, Kamu Düzeni Genel Sekreteri Manos Logothetis, Genelkurmay Başkanı Konstandinos Floros ile Çevre ve Enerji Bakanlığı Orman Genel Müdürü Vangelis Gundufas Meriç Bölgesine gidecek. Yetkililer bölgede incelemelerde bulunacak.

Dedeağaç’ta hala söndürülemeyen yangının, 75 bin dönümden fazla alanı kül edeceği öngörülüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.