SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakü'de Güvenlik Konferansı düzenlendi

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 50'den fazla ülkenin katılım sağladığı Bakü Güvenlik Konferansı düzenlendi. Türkiye'yi Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın temsil etti.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bakü'de Güvenlik Konferansı düzenlendi

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 14-15 Eylül 2024 tarihleri arasında Bakü Güvenlik Konferansı gerçekleştirildi.

50'den fazla ülkenin istihbarat ve güvenlik bürokrasisi başkanının katılım sağladığı konferansın bu yılki teması ise "Küresel Ulaşım Yollarının Güvenliğine Yönelik Modern Zorluklar" olarak belirlendi.

Konferansta Türkiye'yi  Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın temsil etti. Katılım sağlayan birçok ülkeden mevkidaşıyla görüşen Kalın, gerçekleştirdiği ikili temaslarda güncel gelişmelere değindi. Konferans oturumunda yaptığı konuşmada ise artan terör tehditlerine ve sonuçlarına değindi.

İbrahim Kalın, konuşmasında Azerbaycan ve Ermenistan arasında gerçekleşen kırk dört günlük savaşa değindi. İki ülke arasında varılacak nihai bir barış anlaşmasının Kafkaslardaki istikrar açısından büyük önem taşıdığının altını çizdi. Kalıcı barışın sağlanmasının Zengezur Koridorunun ve Azerbaycan-Ermenistan-Nahçivan-Türkiye-Avrupa hattının bağlantısının sağlanmasında etkili olacağını vurguladı.

UKRAYNA-RUSYA SAVAŞINDA YENİ BİR GÜVENLİK MİMARİSİ İNŞA EDİLMELİ

MİT Başkanı İbrahim Kalın, konuşmasında ayrıca 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik olarak yürüttüğü topyekûn saldırı ve işgal girişimine de değindi.

Kalın, Ukrayna ve Rusya arasında 24 Şubat 2022 tarihinden beri devam eden savaşın uluslararası hukuk zeminine oturtulmuş yeni bir güvenlik mimarisi oluşturularak çözümlenmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin Ukrayna'daki savaşın sonra ermesi için açık ve kapalı olarak çok yönlü istihbarat diplomasisi çalışmalarını devam ettirdiğinin de altını çizdi.

Kalın, bu anlamda Türkiye'nin hem Ukrayna hem de Gazze savaşının sona ermesi için açık ve kapalı çok yönlü istihbarat diplomasisi çalışmalarını devam ettireceğinin de altını çizdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.