SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrasya Yazarlar Birliği Genel Başkanı Dr. Yakup Ömeroğlu son yolculuğuna uğurlandı

Avrasya Yazarlar Birliği Genel Başkanı Dr. Yakup Ömeroğlu için Ankara Hacı Bayram Veli Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2024 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2024 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrasya Yazarlar Birliği Genel Başkanı Dr. Yakup Ömeroğlu son yolculuğuna uğurlandı

Avrasya Yazarlar Birliği Genel Başkanı Dr. Yakup Ömeroğlu'nun ani vefatı sonrası, dün Ankara Hacı Bayram Veli Camii'nde bir cenaze töreni düzenlendi.

İkindi namazını müteakiben gerçekleştirilen bu törene; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Vedat Bilgin, 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, 58. Dönem Tarım ve Köyişleri Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf, Ankara Altındağ Kaymakamı Cumali Atilla, 25. ve 26. Dönem Sakarya Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Eski Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve TYB Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Nevşehir Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, TRT Avaz Genel Koordinatörü Sedat Sağırkaya, Yeni Balkan sahibi ve BALKAN Yazarlar Birliği Başkanı Mürteza Sulooca, Gönüllerde Birlik Vakfı Genel Başkanı Mahir Damatlar, Kırım Tatar Milli Meclis Üyesi Doç. Dr. Gayana Yüksel, Kırım Derneği Başkanı Mükremin Şahin, Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay, Ukrayna Hayat Vakfı Başkanı İsmet Yüksel, Türk Veteriner Hekimler Birliği Vakfı Başkanı Sefa Gür ve Türkiye, Balkanlar ve Orta Asya’dan gelen birçok akademisyen, siyasetçi, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile vatandaşlar katıldı.

DR. YAKUP ÖMEROĞLU KİMDİR?

Dr. Yakup Ömeroğlu, Türk Dünyası için önemli bir yazar ve dava insanı olarak tanınıyordu. 1993 yılından itibaren Dünya Türk Gençler Birliği teşkilatı ile Türk Dünyası gençleriyle yakın ilişkiler kurarak onlara milli şuur kazandırmak için çaba harcamıştı. Türk Ocakları'nda yöneticilik yapmasının yanı sıra, Türkiye Yazarlar Birliği’nde iki dönem başkanlık görevini de üstlenmişti.

Ömeroğlu, vefatından önce Avrasya Yazarlar Birliği'ni kurmuş ve başkanlığını yürütmüştü. Orta Asya'dan Kafkasya'ya, Kafkasya'dan Balkanlar'a, Uzak Doğu’ya kadar Türk Dünyası ve soydaş toplulukların aydın gençlerini yetiştirmek ve dilde, fikirde, işte birlik sağlamak için bir ömür adadı. Veteriner hekim olan Ömeroğlu, tıpkı Mehmet Akif Ersoy gibi, Kosova dahil olmak üzere Balkanlar’da yeni nesil Akiflerin yetişmesi için mücadele veriyordu. Üsküp Merkezli Balkan Yazarlık Atölyeleri çalışmalarına TİKA ile birlikte destek sağlıyor ve Türk Dünyasına yeni irfan askerleri kazandırmak için çaba sarf ediyordu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.