SON DAKİKA
Hava Durumu

Yörük Türkmen Festivali Antalya'da başlıyor!

Uluslararası Yörük Türkmen Festivali, 13-15 Eylül 2024 tarihinde Antalya’da düzenlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yörük Türkmen Festivali Antalya'da başlıyor!

Antalya’da bu yıl 3.'cüsü düzenlenecek olan Uluslararası Yörük Türkmen Festivali, 13 Eylül 2024 tarihinde Düzlerçamı Karaman Piknik Alanı'nda kapılarını açacak. Festival, üç gün süresince Yörük kültürünün tüm renklerini katılımcılara sunacak.

19 ÜLKEDEN KATILIM

Antalya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği festival, Bağımsız Türk Cumhuriyetlerinden 7, Özerk Türk Cumhuriyetlerinden 3 ve Türklerin yoğun yaşadığı 9 ülke olmak üzere toplam 19 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek. Etkinlikler arasında yöresel müzik ve dans topluluklarının gösterileri, geleneksel spor müsabakaları, konserler, el sanatları ve yöresel yemeklerin tanıtımı yer alacak.

Festival, 13 Eylül Cuma günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayacak. Ardından geleneksel göç duası ve Yörük göçü gerçekleştirilecek. Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan göç, Karaalioğlu Parkı'ndaki Büyükşehir Belediye Binası'nda sona erecek. İlk günün akşamında, festival alanındaki gösteri ve sahne etkinliklerinin ardından müzisyen Ayşe Dinçer konser verecek.

Festivalin ikinci gününde, katılımcı ülkelerin halk dansları gösterileri ve cirit oyunları sahnelenecek. Ayrıca sanatçılar Ayça Akkın, Uğur Önür ve Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin müzikseverlerle buluşacak.

YAĞLI GÜREŞ VE BÜYÜK KONSER

15 Eylül’de festival, Antalya Büyükşehir Belediyesi Yağlı Güreş Kulübünün yağlı güreş gösterisi ve çeşitli müzik dinletileriyle devam edecek. Festival, şarkıcı Tuğçe Kandemir'in konseriyle sona erecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.