SON DAKİKA
Hava Durumu

Ahlat, 1071 Malazgirt Zaferi kutlamaları için hazırlanıyor

Türklerin Anadolu'ya giriş kapısı olarak nitelendirilen Bitlis'in Ahlat ilçesi, 1071 Malazgirt Zaferi kutlamaları için hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2023 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2023 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ahlat, 1071 Malazgirt Zaferi kutlamaları için hazırlanıyor

Türklerin Anadolu’ya giriş kapısı ve Anadolu’nun tapusu olarak nitelendirilen Bitlis'in Ahlat ilçesi, 1071 Malazgirt Zaferi kutlamaları için hazırlanıyor. İlçenin Çarho mevkisindeki 150 bin metrekare alan üzerinde kurulan Millet Bahçesi'ndeki 1071 Sultan Alparslan Otağı, 23-25 Ağustos 2023 tarihlerinde okçuluk, atlı okçuluk, kökbörü, güreşler, geleneksel oyunlar ve konserler gibi birçok geleneksel etkinliğe ev sahipliği yapacak.

51 OTAĞ HAZIR HALE GETİRİLDİ

Törenlerin yapılacağı obada, 51 otağ hazır hale getirildi. Ayrıca otağlarda, Türkiye’nin dört bir tarafından katılımın sağlanacağı el sanatları sergileri açılacak.

"SAKİN ŞEHİR" AHLAT

Ahlat, yetiştirdiği ilim, din, kültür, sanat adamları ve mutasavvıflarıyla Afganistan'ın Belh ve Özbekistan'ın Buhara şehirleriyle birlikte dünyadaki üç "Kubbet-ül İslam" beldesinden biri olarak anılıyor.

"Sakin şehir" ünvanı da alan Ahlat'ta, Malazgirt ruhunun yaşatılması için okçuluk, atlı okçuluk, geleneksel oyunlar, güreş, mehter takımı gösterisi, el sanatları sergisi gibi birçok etkinliğin yapılması planlanıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.