SON DAKİKA
Hava Durumu

Ahıska Türkü kadınlar depremzedeler için kolları sıvadı

Rus saldırıları yüzünden Ukrayna'dan Elazığ'a tahliye edilen Ahıska Türkü kadınlar, depremzedeler için konteyner evlerde ekmek pişiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2023 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2023 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ahıska Türkü kadınlar depremzedeler için kolları sıvadı

Türkiye'yi derinden sarsan ve 6 Şubat 2023'te meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde yığıntı altında kalan depremzedelerin yaraları sarılıyor. Ukraynalı, Kırım Tatarı, Ahıska Türkü ve pek çok kişi tarafından organizasyonu yapılan yardım kampanyaları tüm hızıyla devam ediyor. 

AHISKA TÜRKÜ KADINLAR DEPREMZEDELER İÇİN EKMEK YAPIYOR

Rus saldırıları altında kalan Ukrayna'nın egemenlik ve toprak bütünlüğü için mücadelesi birinci yılına yaklaşırken evlerini terk etmek zorunda kalan Ahıska Türkleri Elazığ'a gelmişti. Depremzedeler için kolları sıvayan Ahıska Türkleri, yardımlarıyla gözleri yaşarttı. Ahıskalı kadınlar kendi elleriyle yaptığı ekmekleri konteyner evlerde pişirip afetzedelere dağıtıyor. 

ELAZIĞ VALİLİĞİNDEN AHISKA TÜRKÜ KADINLARA 100 ÇUVAL UN DESTEĞİ

Dünya Ahıska Türkü Birliği (DATÜB) tarafından yapılan açıklamada, "Depremden zarar gören bölgelerde en çok ihtiyaç duyulan gıda olan ekmek hazırlamak ve depremzedelere ulaştırmak isteyen konteyner kentte yaşayan Ahıskalı Türkü kadınlara Elazığ Valiliği 100 çuval un desteği verdi. Kadınlar da konteynerlerdeki kendi ev fırınlarında depremzedeler için ekmek pişirmeye başladı" ifadeleri kullanıldı. 

DATÜB Ukrayna Temsilciliği Kadın Kollarından yapılan açıklamaya göre, ilk etapta dün 50 çuval unun dağıtımı yapıldı. Ayrıca Ahıskalı kadınlar bugün sabaha kadar 4 bin 500 adet ekmek pişirmeyi hedefledi. Ahıska Türkleri depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.