SON DAKİKA
Hava Durumu

ABTTF: Yunanistan eğitim özerkliğimizi ihlal eden keyfi uygulamalarına derhal son vermeli!

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Eğitim Müdürlüğünün 2 Eylül 2024 tarihli kararına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABTTF: Yunanistan eğitim özerkliğimizi ihlal eden keyfi uygulamalarına derhal son vermeli!

Yunanistan, azınlık haklarını ihlal ettiği Batı Trakya Türk toplumunun eğitim kurumlarına yönelik müdahalesini sürdürüyor. Buna bağlı olarak Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Eğitim Müdürlüğü 2 Eylül 2024 tarihinde Batı Trakya Türk toplumuna ait olan İskeçe Azınlık Ortaokul-Lİsesi ile Celal Bayar Azınlık Ortaokul-Lisesi'nin müdürlerini Encümen Heyetlerinin görüşünü almadan değiştirdi.

ABTTF KARARIN İPTALİNİ TALEP EDİYOR

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABBTF) azınlık okulu müdürlerinin bu sene Encümen Heyetlerinin görüşü alınmadan değiştirilmesine tepki gösterdi. ABTTF Başkanı Halt Habipoğlu tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Antlaşmalarla teminat altına alınan eğitim özerkliğimize aykırı şekilde tek taraflı alınan kararlar ve çıkarılan yasalar neticesinde bugün eğitim özerkliğimiz iğdiş edilmiş, encümen heyetlerimizin sahip oldukları haklar ve yetkiler elimizden alınmıştır. Devlet müdahaleleri neticesinde mevzuatta yapılan değişiklikler ile haklarımız tasfiye edilmiş, uygulamada teamülen devam eden uygulamalar ise keyfiyete bırakılmıştır. İki okulumuzdaki encümen heyetlerini devre dışı bırakarak yapılan yeni müdür atamaları, eğitim özerkliğimizin çeşitli yasa ve keyfi uygulamalarla yıllardır ihlal edilmesinin son örneğidir. Ülkemiz bilinçli ve sistematik bir şekilde toplumumuzun kendi okullarında söz sahibi olmasını engellemektedir. ABTTF olarak söz konusu kararın iptal edilmesini talep ediyor, ülkemizin yetkili makamlarını eğitim özerkliğimizi ihlal eden keyfi uygulamalarına derhal son vermeye çağırıyoruz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.