SON DAKİKA
Hava Durumu

7 Ekim Türkmen Milli Bayramı kutlu olsun!

Bugün Irak Türkmenleri tarafından 7 Ekim 1997'de ilan edilen Türkmen Milli Bayramı coşkuyla kutlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
7 Ekim Türkmen Milli Bayramı kutlu olsun!

7 Ekim tarihi, Türkmen tarihinde önemli bir dönüm noktası olan ve 1997'de Irak Türkmenleri tarafından Erbil'de gerçekleştirilen ilk Türkmen Kurultayı'na ithafen her yıl kutlanıyor. O günden bu yana her yıl kutlanan Türkmen Milli Bayramı, Türkmen kimliğinin ve kültürünün güçlenmesine katkı sağlıyor.

TÜM TÜRK DÜNYASININ KUTLADIĞI TÜRKMEN MİLLİ BAYRAMI

Türkmen halkı, kültürel etkinlikler, konserler ve çeşitli organizasyonlarla bayram coşkusunu paylaşmakta. Kutlamalar, Türkmen toplumunun dayanışma ruhunu pekiştirirken, aynı zamanda Türk dünyası ile olan bağların da güçlenmesine vesile oluyor. Tüm Türk dünyasının birlik ve beraberlik içinde kutladığı Türkmen Milli Bayramı, gelecekteki nesillere de miras bırakılacak önemli bir değer olarak öne çıkıyor.

7 EKİM IRAK TÜRKMENLERİNİN MİLLİ BAYRAMI

Irak Türkmen siyasi kuruluşlarını bir araya getirmek amacıyla 1995 yılında Erbil’de kurulan Irak Türkmen Cephesi, 1997 tarihinde Erbil’de yapmış olduğu 1. Türkmen Kurultayı’nda çok önemli kararlar aldı. Türkmen Kurultayı’nda "7 Ekim" günü, "Türkmen Milli Bayramı" olarak kabul edildi. Bu tarihte, Irak Türkmen Cephesinin çağrısına cevap veren tüm Türkmen kuruluşları bir araya gelerek 1.Türkmen Kurultayı'nı gerçekleştirmişti. Böylece 7 Ekim 1997’de Irak devletinin tarihinde ilk kez "Hür Türkmen iradesi" Erbil’de tecelli etti. Çalışmaları, 4-7 Ekim’de 1997 tarihleri arasında yapılan Türkmen Kurultayı, 7 Ekim gününü, milli bayram olarak ilan etti. 7 Ekim Bayramı, 20'nci asırda çile, katliam ve gözyaşıyla dolu Türkmen tarihinde bir dönüm noktası olarak kabul edilmekte.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.