SON DAKİKA
Hava Durumu

5. Dünya Göçebe Oyunları yarın Kazakistan'da başlıyor

Dünya Göçebe Oyunları'nın 5'incisi, 8-13 Eylül 2024 tarihlerinde Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
5. Dünya Göçebe Oyunları yarın Kazakistan'da başlıyor

Kazakistan'da yaklaşık 90 ülkeden 2 binden fazla sporcunun katılımıyla yapılacak olan 5. Dünya Göçebe Oyunları, "Büyük Bozkırda Buluşma" sloganıyla yarın başlıyor.

Dünyadaki geleneksel sporların olimpiyatları olarak iki yılda bir düzenlenen 5. Dünya Göçebe Oyunları’nın açılış töreni, Astana Arena Stadı'nda yapılacak. Törene, 10'dan fazla ülkenin devlet başkanı katılacak.

Kazakistan Turizm ve Spor Bakanlığı, UNESCO, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), Dünya Etnospor Konfederasyonu, Kazakistan Etnospor Birliği gibi kuruluşların iş birliğinde, "Ulu Dala Dübiri" (Büyük Bozkırda Buluşma) sloganıyla düzenlenecek 5. Dünya Göçebe Oyunları'na hazırlıklar tamamlandı.

5. Dünya Göçebe Oyunları kapsamında başta at üstünde oynanan oyunlar olmak üzere 21 geleneksel spor dalında müsabakalar yapılacak. Hazırlanan 7 tesisin yanı sıra göçebe yaşam tarzını yansıtan 10 hektarlık alanda büyük "Etnoköy" inşa edildi.

Kazakistan'ın 20 bölgesini tanıtan geleneksel çadırların kurulduğu etnoköy, 5. Dünya Göçebe Oyunları öncesinde açıldı. Misafirlere Kazak gelenekleri tanıtıldı, sanatçılar çeşitli performanslar sergiledi.

5. Dünya Göçebe Oyunları'na katılacak takımlar için 400 at hazırlanırken Özbekistan ve Kırgızistanlı sporcular kendi atlarıyla yarışmaya katılacak.

5. DÜNYA GÖÇEBE OYUNLARI İÇİN KAZAKİSTAN'A TURİST AKINI

Bu yıl, Kazakistan’a 2 binin üzerinde katılımcının gelmesi bekleniyor. Ayrıca, 100 bin turist hedefleniyor. Kazakistan Turizm ve Spor Bakanlığı yetkilisi Ercan Erkinbayev, geçmiş yıllarda oyunların büyük bir başarıyla gerçekleştiğini ve bu yıl da benzer başarıların yaşanmasını umduklarını ifade etmişti. 

Kazakistan’ın büyük ölçekli altyapısı, bu tür geniş kapsamlı organizasyonları başarıyla düzenleme kapasitesine sahip ve bu yılki Dünya Göçebe Oyunları’nın dikkat çekici bir etkinlik olacağı öngörülüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.