SON DAKİKA
Hava Durumu

5. Dünya Göçebe Oyunları Astana'da başladı!

Kazakistan'ın başkenti Astana'da 21 farklı geleneksel spor dalında müsabakaların gerçekleştirileceği 5. Dünya Göçebe Oyunları bugün başlıyor. Açılış töreni ise bu akşam saat 19.00'da Astana Arena Stadı'nda icra edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
5. Dünya Göçebe Oyunları Astana'da başladı!

Dünya Göçebe Oyunları'nın beşincisi bu sene Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleştirilecek. Toplamda 90 ülke ve 2 binden fazla sporcunun katılacağı Dünya Göçebe Oyunları bugün başlıyor.

Göçebeler Dünyası Etno Köyü'nde gerçekleştirilen ve 13 Eylül'e kadar sürecek olan Dünya Göçebe Oyunları merak uyandırıyor. "Büyük Bozkırda Buluşma" sloganıyla tertip edilen 5. Dünya Göçebe Oyunları'nın açılış töreni ise bugün saat 19.00'da Astana Arena Stadı'nda yapılacak. Yarışmacılar; güreş, okçuluk ve at üzerinde geleneksel Türk sporlarında performans sergileyecek. 

5. DÜNYA GÖÇEBE OYUNLARI

Kazakistan Turizm ve Spor Bakanlığı, UNESCO, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), Dünya Etnospor Konfederasyonu, Kazakistan Etnospor Birliği gibi kuruluşların iş birliğinde, "Ulu Dala Dübiri" (Büyük Bozkırda Buluşma) sloganıyla düzenlenecek 5. Dünya Göçebe Oyunları bugün başlıyor.

5. Dünya Göçebe Oyunları kapsamında başta at üstünde oynanan oyunlar olmak üzere 21 geleneksel spor dalında müsabakalar yapılacak. Hazırlanan 7 tesisin yanı sıra göçebe yaşam tarzını yansıtan 10 hektarlık alanda büyük "Etnoköy" inşa edildi.

Dünyadaki geleneksel sporların olimpiyatları olarak iki yılda bir düzenlenen 5. Dünya Göçebe Oyunları’nın açılış töreni, Astana Arena Stadı'nda yapılacak. Törene, 10'dan fazla ülkenin devlet başkanı katılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.