SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgalcilerin ablukasındaki Ukrayna'nın Mariupol şehrinde 100 binden fazla sivil mahsur kaldı

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2022 06:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2022 06:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgalcilerin ablukasındaki Ukrayna'nın Mariupol şehrinde 100 binden fazla sivil mahsur kaldı

Rus ordusu, kuşatma altında tuttuğu Mariupol kentini aralıksız bombalamaya devam ediyor. Ukrayna Başbakan Yardımcısı, Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanı İrına Vereşçuk, Ukrayna'nın Mariupol şehrinde 100 binden fazla sivilin mahsur kaldığını bildirdi.

İşgalci Rus ordusu, Ukrayna’nın Mariupol kentini acımasızca yok etmek için kesintisiz bir şekilde bombalamaya devam ediyor. Ukrayna Başbakan Yardımcısı, Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanı İrına Vereşçuk dün itibarıyla yaptığı açıklamada, işgalci Rus ordusunun bombardımanlarının kesintisiz sürdürdüğü Ukrayna'nın Mariupol şehrinden ayrılmak isteyen 100 binden fazla vatandaşın bölgeden çıkamayarak mahsur kaldığını bildirdi. Çaresiz insanların Zaporijjya'ya ulaşmak için kilometrelerce yol yürüdüğünü belirten Vereşçuk, sürekli bombardıman altında bulunan Mariupol'deki Drama Tiyatrosu'na kimsenin yaklaşamadığını da sözlerine ekledi.

"İNSANİ KORİDORDA İNSANLAR İŞGALCİLERCE REHİN TUTULUYOR"

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Veresçuk, Mariupol'e giden insani koridoru dair ise şu açıklamalarda bulundu:

"Yaptıkları gerçekten büyük bir vahşet. Bugün, tekrar açmaya çalıştığımız insani koridorda, sözde 'Donetsk Halk Cumhuriyeti' temsilcileri tarafından ele geçirilen Devlet Acil Servis çalışanları olan bir otobüs konvoyu vardı. Şimdi orada tutuluyorlar. Onları çıkarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ve bütün dünyanın bilmesini istiyorum ki barışsever olduklarını söyleyenlerin, barış getirdiklerini söyleyenlerin sözünün bedeli bu işte. ​​​Şimdi insanlar orada rehin tutuluyor. Onlara araçlarına el konulacağı söylenmiş. İnsanların serbest bırakılıp bırakılmayacağı ise belli değil."

RUSYA, YETİM ÇOCUKLARI KAÇIRIYOR!

Vereşçuk 21 Mart 2022 tarihinde yaptığı açıklamada, Rus işgalcilerin, Mariupol’deki insanları kaçırıp Rusya’ya götürmeye başladığını bildirerek, “Ruslar yetimhanelerdeki çocukları tahliye etmemize izin vermiyor ve onları Rusya’ya kaçırıyorlar. Biz onlara insani koridor açılsın diye tahliye edeceğimiz yetimhaneyi bildiriyoruz. Onlar ise bu yetimhanedeki çocukları hemen Rusya’ya kaçırıyorlar. Bu terörizmdir.” demişti.

MARİUPOL 24 GÜNDÜR KUŞATMA ALTINDA

Rus ordusu, 500 bin kişilik nüfusa sahip Mariupol kentini günlerdir ablukada tutarak bombalamayı sürdürüyor. Durmadan devam eden saldırılardan dolayı kentte insani felaket yaşanıyor. Mariupol Kent Meclisinden 14 Mart’ta yapılan açıklamada, Rus bombalı saldırıları nedeniyle kentte hayatını kaybeden kişi sayısı 2 bin 500’ü aştı. Rus işgal güçleri, Mariupol’de kasıtlı olarak sivil yerleşim yerlerini, insanların yoğun olarak toplandığı noktaları, hastaneleri ve kent altyapısını bombalıyor. Saldırılar hiç durmadan devam ettiği için ölenler doğru düzgün gömülemiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.