SON DAKİKA
Hava Durumu

KTMM üyeleri ve emektarlar, Zampira Asanova’yı dualarla andı

Kırım Tatar milli hareketi emektarı Zampira Asanova, dualar ile anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2016 07:09
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2016 06:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KTMM üyeleri ve emektarlar, Zampira Asanova’yı dualarla andı

Kırım’ın Akmescit şehrinde Kırım Tatar Milli Hareketi emektarlarının inisiyatifi üzerine Kırım Tatar Milli Meclisi’nin desteği ile Kırım Tatar milli hareketi emektarı Zampira Asanova için dua merasimi gerçekleştirildi.

KTMM basın servisinin bildirdiğine göre, etkinliğe KTMM üyeleri, Kırım Tatar Milli Hareketi emektarları ve sivil aktivistler katıldı.

Dualar okunduktan sonra Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu’nun üyeleri Zevdet Kurtumerov ve Ervin İbragimov, 16 Ocak tarihinde Ukrayna’nın Herson bölgesinde düzenlenen DKTK Yönetim Kurulu’nun toplantısından da bahsetti.

Kırım Tatar Milli hareketi emektarı Zampira Asanova, uzun süre devam eden hastalığı neticesinde 16 Ocak 2014 tarihinde 72 yaşında yaşama veda etmişti. Hayatını halkının yeniden dirilişine ve tarihi vatanına dönme mücadelesine adayan Zampira Asanova’yı son yolculuğa uğurlamak için Kırım Tatar Milli Meclisi üyeleri, Kırım Tatar Milli hareketi emektarları, Türkiye’de Kırım Tatar diasporasının temsilcileri, çeşitli toplum kuruluşlardan üyeler, bilim adamları, Zampira Asanova’nın akrabaları ve yakınları gelmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.