SON DAKİKA
Hava Durumu

Vatan Kırım gazetesinin yeni sayısı çıktı

Aylık olarak yayımlanan Vatan Kırım gazetesinin 2. sayısı okuyucularıyla buluşurken, gazetenin Yazı İşleri Müdürü İbrahim Keskin QHA mikrofonlarına konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2018 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2018 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Vatan Kırım gazetesinin yeni sayısı çıktı

Etimesgut Kırım Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Vatan Kırım gazetesinin Yazı İşleri Müdürü İbrahim Keskin, yayın hayatına yeni başlayan gazetesini, Kırım Haber Ajansı’na (QHA) anlattı.

QHA mikrofonlarına bugün, 10 Ocak’ta verdiği röportajda, Kırım Tatar Teşkilatları Platformu İcra Kurulu Başkanı Ümit Şilit ile beraber geliştirdikleri projenin 2017 Kasım ayı itibarıyla başladığını belirten Keskin, aldıkları olumlu tepkilerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İbrahim Keskin, Vatan Kırım'ı, haftalık hatta günlük olarak çıkarmak istediklerini paylaştı. Türkiye’de kurulmuş 43 teşkilat arasında iletişimi sağlamak ve Kırım'da yaşanan gelişmeleri Türkiye’ye anlatmak için yola çıktıklarına dikkat çeken gazeteci, Kırım Haber Ajansı'nın en önemli haber kaynakları olduğunu belirtti. 

Ümit Şilit’e ait olan gazetenin maddi bir beklentisi olmadığına işaret eden Keskin, Türkiye ve dünya genelinde gündem yaratan bir gazete haline getirmek için çalıştıklarını sözlerine ekledi. İbrahim Keskin, Vatan Kırım’ın Kiev’e ulaştığını, Kırım Tatarlarının Milli Lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Refat Çubarov‘un ilgi ve alakasından çok mutlu olduklarını bildirdi.

Türkiye’de yaşayan yaklaşık 5-6 milyon Kırım Tatarı olduğunun altını çizen Keskin, Vatan Kırım gazetesinin 2. sayısının manşetinin Hansaray’daki tahribat olduğunu anımsatarak, Kırım’daki olayları da yakından takip ettiklerini açıkladı. Derneklerin yaptığı çalışmalar ve etkinlikleri sosyal medya üzerinden duyurulduğunu fakat böyle yazılı bir mecranın daha etkili olduğunu sözlerine ekleyen Keskin, söz konusu gazetenin "daha da büyüyerek, daha iyi yerlere geleceğini” ifade etti.

QHA olarak, Vatan Kırım gazetesine yayın hayatında başarılar dilerken, İbrahim Keskin’e katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.