SON DAKİKA
Hava Durumu

Ercilasun: “Kırım Tatarları istikbalinden korkmamalıdır”

Türk dünyasının en önemli akademisyenlerinden olan Türk dili alimi Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun, Kırım Tatarları'na destek mesajı gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2017 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2017 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ercilasun: “Kırım Tatarları istikbalinden korkmamalıdır”

Türkolojiye yüzlerce akademisyen ve öğrenci yetiştiren, Türk dili alimi Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun, bugün 19 Ekim’de, QHA aracılığıyla Kırım Tatarlarına destek mesajı gönderdi.

Ercilasun; İsmail Gaspıralı, Cengiz Dağcı gibi isimleri yetiştiren bir milletin istikbalinden korkmaması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Ahmet Ercilasun’un mesajı şu şekilde:

 “Kırımlılar, Kırım Tatarları bizim kardeşimizdir. Kırım deyince benim aklıma öncelikle Avrupa’ya yaptığımız akınlar geliyor.  Kırım’da İsmail Gaspıralı gibi çok önemli bir şahsiyet yetişti. Gaspıralı’nın çıkardığı Tercüman gazetesi sadece Kırım’da ve burada okunmadı, bütün Türk dünyasında okundu. Kırım, Türk dünyasının en önemli parçalarından biridir. Kırım, Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu gibi çok iyi bir lider çıkaran da bir millettir. Kırım’daki kardeşlerimiz bunların farkına varmalı ve asla karamsarlığa kapılmamalıdırlar. Cengiz Dağcı gibi bir romancıyı yetiştiren bir millet istikbalinden korkmamalıdır.” 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.