SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukraynalı fotoğraf sanatçısı QHA'ya konuştu: Rusya'nın savaş suçlarını belgeledik

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen bir resepsiyonla Ukraynalı fotoğrafçı Eduard Krıjanivskıy'e ait savaş fotoğrafları sergilendi. Fotoğrafçı Eduard Krıjanivskıy, cephede zor şartlar altında çekim yaptığını QHA'ya aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 20:36
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 22:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukraynalı fotoğraf sanatçısı QHA'ya konuştu: Rusya'nın savaş suçlarını belgeledik

Dilara Dilşah KAYA / QHA ANKARA

Türkiye'nin başkenti Ankara'da, Ukrayna Büyükelçiliği tarafından 30 Eylül 2024 tarihinde Ukrayna Savunucuları Günü münasebetiyle düzenlenen resepsiyonda Ukraynalı fotoğrafçı Eduard Krıjanivskıy'ın savaş alanından çekilen fotoğrafları sergilendi. Fotoğrafçı Krıjanivskıy, fotoğrafları hangi şartlar altında çektiğini ve Ukrayna Savunucuları Günü hakkındaki mesajını Kırım Haber Ajansına (QHA) aktardı.

"SAVAŞ BAŞLADIĞINDA BİRÇOK UKRAYNALI FOTO MUHABİR ELİNE KAMERALARI ALARAK ÖN CEPHE HATLARINA GİTTİ"

QHA'ya demeç veren Krıjanivskıy, çekim yaparken yaşadığı zorlukları ve savaş alanında çekim yapmanın risklerini ele aldı. Krıjanivskıy, "Aslında savaşı çekmek, çekim yapmak oldukça zor bir iş. Çok ciddi riskleri var. Bu risklerin başında hayatından olmak var, kendi hayatını kaybetmek var." ifadelerini kullandı. Savaşın başladığı anda Ukraynalı birçok kadın ve erkeğin ülkesini savunmaya geçtiğini belirten Krıjanivskıy,  fotoğrafçıların da aynı şekilde cepheye gittiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

Nasıl ki Şubat 2022'de ülkemize karşı başlatılan tam kapsamlı savaşla beraber birçok Ukraynalı kadın ve erkek eline silah alarak ülkemizi savunmaya başladıysa benzer şekilde birçok Ukraynalı foto muhabir de eline kameraları alarak ön cephe hatlarına gitti ve bu işlenen suçları belgelemeye başladı. 

"BİZİ DESTEKLEYEN DOST ÜLKE VE HALKLAR OLMASAYDI TABİKİ DE BU SAVUNMAMIZ BU KADAR BAŞARILI OLMAYACAKTI"

Krıjanivskıy, savaşın başladığı andan itibaren birbirinden farklı alanlarda çalışan birçok insanın seferber olduğuna ve kahramanlık sergilediğini vurguladı. Fotoğraf sergisinin açılışının da Ukrayna Savunucuları Günü'nün anlam ve önemini pekiştirdiğini ifade eden Krıjanivskıy son olarak Ukrayna'ya destek sağlayan ülkelere ve halklara da teşekkür etti. Krıjanivskıy sözlerine şu şekilde son verdi:

Bildiğiniz üzere düşman sınırlarımızı geçtiğinde ve ülkemizi işgale kalkıştığında gönüllüsünden itfaiyecisine, askerinden polisine birçok alanda, insanlar savunmaya geçti. Bu noktada da herkes kahramanlık sergiledi aslında. Bugünkü sergi açılışımızı da Ukrayna Savunucuları Günü vesilesiyle yapmaktayız. Ancak burada bir vurgu yapmak isterim. Bizi destekleyen dost ülke ve halklar olmasaydı tabiki de bu savunmamız bu kadar başarılı olmayacaktı. Bu nedenle Ukrayna Savunucuları Günü münasebetiyle savaşın ilk günlerinden günümüze kadar yardımlarını esirgemeyen Türkiye Cumhuriyeti halkına ve hükûmetine, Ukrayna adına teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.