SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkün ayak sesi Ermenileri korkuttu: Geri dön. Türkler üstümüze geliyor!

Türk'ün ayak sesi Ermenileri korkuttu: Geri dön. Türkler üstümüze geliyor!

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2020 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2020 02:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkün ayak sesi Ermenileri korkuttu: Geri dön. Türkler üstümüze geliyor!

Ozan Barış ERİM/ QHA Ankara

Türk ve Azerbaycan silahlı kuvvetleri, Azerbaycan'da kara ve hava kuvvetlerinin katılacağı geniş kapsamlı ortak askeri tatbikat düzenleyecek. Karabağ Savaşı emektarı, eski Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Güvenlik Bakanlığı İstihbarat Daire Başkanı Emekli Yarbay İlham İsmayil, düzenlenecek ortak tatbikatı Kırım Haber Ajansı'na yorumladı.

Türkiye ve Azerbaycan'ın ortak tatbikat yapmasının Ermenistan'ı korkuttuğunu belirten İsmayil, "Parti liderleri istirahatte olan Paşinyan'ı, 'Geri dön istirahat zamanı değil. Türkler üstümüze geliyor.' diyerek geri çağırdı." dedi.

İLGİLİ HABER: ERMENİLER GRUPLAR HALİNDE YALNIZ AZERBAYCANLILARA SALDIRIYOR!

Türkiye ve Azerbaycan'ın geniş kapsamlı ortak askeri tatbikatına katılacak Türk savaş helikopterlerinden bir kısmı Nahçıvan'a getirildi. Türk Hava Kuvvetlerine bağlı askeri uçakla Nahçıvan'a taşınan helikopterler ve askerler törenle karşılandı. Törende İstiklal Marşı ve Azerbaycan milli marşı seslendirildi. Törenin ardından helikopterler teknik ekiplerce tatbikat için hazır hale getirildi.

İLGİLİ HABER: RUSYA VE ERMENİSTAN ORTAK TATBİKAT YAPTI: AZERBAYCAN'A SÖZDE GÖZ DAĞI VERİYORLAR!

HAVA VE KARA KUVVETLERİ TATBİKATI YAPILACAK

Hava kuvvetlerinin tatbikatı 29 Temmuz'da başlayacak, 10 Ağustos'ta sona erecek. İki ülkeden savaş uçaklarının yer alacağı tatbikat Bakü, Nahçıvan, Gence, Kürdemir ve Yevlah'ta sürdürülecek. Kara kuvvetlerinin tatbikatı ise Bakü ve Nahçıvan'da 1-5 Ağustos'ta yapılacak. Tatbikatta çeşitli emirler icra edilecek, zırhlı araçlar, top ve havanlardan temsili düşman hedeflerine atışlar yapılacak.

İLGİLİ HABER: ERMENİSTAN, TÜRKİYE'NİN AZERBAYCAN'A OLAN SAHA DESTEĞİNDEN ENDİŞELİ

"TÜRKİYE'NİN DESTEĞİ AZERBAYCAN'I UMUTLANDIRDI"

Eski Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Güvenlik Bakanlığı İstihbarat Daire Başkanı İlham İsmayil, Türkiye'nin bu denli büyük bir destek vermesinin Azerbaycan'ı umutlandırdığını belirterek, "Daha önceden Rusya böyle bir şeye izin vermez ve rahatsızlığını bildirirdi. Şimdi öyle bir durum oluştu ki hem Türkiye'nin hem Cumhurbaşkanlığının hem Savunma Bakanlığının hem de Dışişleri Bakanlığının açık bir şekilde desteğini gördük. Önceki yıllara göre böyle bir destek verilmesi bizi çok umutlandırdı."

İLGİLİ HABER: AZERBAYCAN ORDUSU, ERMENİSTAN İHA'LARINA GEÇİT VERMİYOR

ERMENİSTAN'A GÖZDAĞI

Yapılan tatbikatla birlikte Ermenistan'a gözdağı verildiğini bildiren İsmayil, şöyle konuştu:

"Şimdi de 2 haftalık sürecek bu tatbikatla birlikte Ermenistan'a gözdağı veriliyor çünkü Ermenistan'ın şuan ki Paşinyan (Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan) iktidarı, Rusya ile ilişkilerinde soğukluk yarattı. Bu iktidar, yüzünü batıya doğru çevirerek özünü demokrat gibi göstermeye çalışıyor ama ona karşı çıkanlar var. İşte böyle bir zamanda Rusya'nın eline bir fırsat geçti ve bu fırsatı değerlendirmek istiyor."

İLGİLİ HABER: AZERBAYCAN ORDUSU TEYAKKUZDA: TÜRKİYE'NİN DESTEĞİ İLE MORALİ YÜKSEK

"TÜRKİYE'NİN ASKERİ ÜSSÜ OLMASINI İSTİYORUZ"

"Türkiye ile Azerbaycan'ın geniş tatbikatının Karabağ sınırındaki yerlerde yapılacak olması tabi ki Ermenistan'ı rahatsız ediyor." diyen Emekli Yarbay, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Hatta o derece rahatsız ediyor ki; Paşinyan güya istirahate gitmişti ama parti liderleri onu geri çağırarak, 'Geri dön istirahat zamanı değil. Türkler üstümüze geliyor.' dedi. Bu geniş tatbikatın, gelecek yıllarda Türk ordusunun Azerbaycan'da daimi olarak bir askeri üssünün bulunmasının temelleri olmasını temenni ediyorum. Bu tatbikatı ben böyle değerlendiriyorum çünkü bu tatbikat gelecekte atılacak adımların başlangıcı niteliğinde olmalı. Yani bu şekilde yürütülecek tatbikatlar için Türk ordusunun sürekli gidip gelmesi yerine burada daimi bir üssünün bulunması daha mantıklıdır. Azerbaycan halkı da kardeş Türkiye'den bu adımı çok bekliyor."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.